Mergi la conţinutul principal

Deschiderea stagiunii 2022-2023. Concert vocal-simfonic extraordinar la Casa Tineretului

* vor evolua Carmen Topciu, mezzosoprană, prim solistă a Operei din Brașov, Gheorghe Constantinescu (clarinet) și Orchestra de cameră "George Cavadia" Brăila * biletele se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii "Lyra - George Cavadia", Strada Ana Aslan 29, sau online * elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri

 

Filarmonica "Lyra - George Cavadia" Brăila, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila organizează, în seara zilei de miercuri, 5 octombrie 2022, ora 18.30, la Casa Tineretului, un Concert vocal-simfonic extraordinar, în deschiderea stagiunii 2022-2023.

"Debutul stagiunii simfonice 2022 - 2023 stă sub semnul reîntoarcerilor la rădăcini, căci atât dirijorul Aurel Bălae, cât și mezzosoprana Carmen Topciu, prim solistă a Operei din Brașov, își trag seva din același vechi oraș Brăila, încărcat de istorie și dragoste pentru muzică. Tot o reîntâlnire încărcată de emoție este și cea a lui Gheorghe Constantinescu, clarinetist, cu veșnicul său "profesor" Carl Barmann, al cărui Concert în Mi bemol Major op. 6 va fi interpretat în primă audiție la Brăila", precizează, într-un comunicat, prof. Alexandra Gurgu, secretar muzical al Filarmonicii "Lyra - George Cavadia" Brăila.

Sunt descrise, astfel, premisele din care este clădit Concertul vocal-simfonic extraordinar organizat de Filarmonica "Lyra - George Cavadia" Brăila, un concert ce nu poate fi ratat, precizează organizatorii, remarcându-se prin "valoarea inestimabilă a invitaților ce vor evolua pe scenă" împreună cu partenerul lor de încredere - Orchestra de Cameră "George Cavadia" Brăila.

Pe lângă Concertul pentru clarinet și orchestră, de Carl Barmann, amintit mai sus, repertoriul din data de 5 octombrie a.c. mai cuprinde lucrări din creația compozitorilor Carl Maria von Weber, Gioachinno Rossini, Piotr Ilici Ceaikovski, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo, Vincenzo di Chiara și Francesco Cilea. Mai trebuie precizat faptul că magnificul Concert vocal-simfonic din 5 octombrie a.c. deschide stagiunea 2022 - 2023 a Filarmonicii brăilene. Prezentarea evenimentului va fi asigurată de prof. Marilena Niculescu.

Biletele pentru concert se pot achiziționa de la Agenția Filarmonicii "Lyra - George Cavadia", strada Ana Aslan nr. 29, sau online, de pe platforma BLT.ro. Prețul biletelor este de 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru studenți și pensionari, și doar 10 lei pentru elevi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro