Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Vasioiu cere in continuare verificari la CNSAS

Desi n-a primit inca raspuns la solicitarea sa privind relatiile cu fosta securitate ale actualilor alesi locali, deputatul PD Horia Vasioiu nu dispera si are de gind sa ceara o noua verificare. De aceasta data, ii lasa in pace pe alesii locali - respectiv consilieri judeteni si municipali, primari, viceprimari, presedinte si vicepresedinti de Consiliu Judetean, la care a adaugat prefectul si subprefectii - si se reorienteaza asupra unor alte categorii de persoane, care detin functii importante in judet. Vasioiu nu a renuntat sa-i "verifice" pe alesii locali pentru ca nu ar mai fi interesat de trecutul acestora, ci pentru ca, oricum, aceste persoane vor fi in atentia CNSAS: "Nu voi mai face solicitare in acest moment, vizind pe vreunul dintre alesii locali ai judetului, nici asupra prefectului sau a subprefectilor, dat fiind faptul ca Ministerul Administratiei si Internelor a solicitat Prefecturii Braila sa trimita lista alesilor locali, pentru a fi verificati la CNSAS. Finalitatea este publicarea in Monitorul Oficial partea a treia, a concluziilor CNSAS. Voi face totusi o cerere CNSAS prin care voi ruga sa fie verificate alte persoane care sint prevazute in Ordonanta 187/1999, cu modificarile ulterioare si, in momentul in care voi face solicitarea, o voi face si publica. Sigur, nu ma gindesc sa cer verificarea unor preoti sau mai stiu eu ce, dar cred ca sint alte persoane importante care ocupa functii de conducere la nivelul judetului care trebuie verificate, si sa stim si noi daca au facut sau nu politie politica".
Intrebat fiind la ce fel de persoane se refera, mai exact, Vasioiu a explicat ca este vorba de categorii prevazute in lege: "Sint directori, directori adjuncti ai structurilor judetene ale SRI, ai SIE, SPP, telecomunicatii speciale, inspectorul general si inspectorul general adjunct al Politiei si asa mai departe. Sint o groaza trecuti in lege, directori de banci etc. Nu vreau sa fac o lista de sute de persoane si sa cer verificarea pentru toti. Dar pentru unii, despre care cred eu ca sint in functii extrem de importante in judetul si municipiul Braila, voi solicita. Nu am inca o idee clara pe cine vizez, dar am discutat, zilele trecute, cu colegii din cabinetul parlamentar si vom stabili impreuna pe care ii vom trece pe lista respectiva".
Deputatul a precizat ca acest demers il va finaliza, cu siguranta, zilele urmatoare. In plus, el a explicat ca nu-i este teama de faptul ca si aceasta solicitare va ramine fara raspuns, dar daca se va intimpla asa, va actiona in instanta CNSAS, pentru ca, acum, legea ii permite acest lucru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii