Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Vasioiu are o obsesie pentru directorul DGASPC

Directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Alexandru Sculschi, este de parere ca deputatul PD Horia Vasioiu ar face bine sa-si indrepte patima politica inspre probleme adevarate pe linie de protectia copilului, si nu inspre indepartarea sa din functia de consilier. Sculschi considera ca democratul Vasioiu vorbeste si acuza fara se se documenteze si a facut o obsesie pentru pretinsa incompatibilitate a sa: "Habar n-are de legile care functioneaza, de legile in vigoare, in momentul de fata; am o lista intreaga de directii din tara care nu sint organizate pe functii publice, si as nominaliza Brasov, Buzau, Sibiu, Vrancea etc. Il intreb: nu-l sensibilizeaza problematica acestor copii, are ce are cu functia de director general sau cu aceea de consilier? Credeam ca ramine in somnolenta in care a intrat de atita vreme si
ca nu va mai fi deranjat de nu stiu ce problema. Ca a fost dat Consiliul Judetean in judecata, acesta este un alt subiect.
Ca sa faca cit decit o analiza si sa inteleaga de ce nu s-au creat functiile publice respective, trebuie sa vada ce presupune o astfel de stabilire a pozitiilor publice. Il invit, daca il intereseaza probleme serioase la aceasta directie, sa vina, sa se implice intr-un proiect de macar 50 de mii de euro si sa rezolvam impreuna toate problemele care apar pe acest domeniu. Legislatia prevede clar pentru directorul care conduce o asemenea directie fie functia de director general, fie cea de director executiv, fie functie publica, fie cea de personal contractual. Si asta-i tot. Nu a vrut sa mai citeasca, se blocheaza pe un aliniat acolo, este treaba lui. Mai mult decit atit,
chiar daca se aproba functii publice, directorul poate sa ramina tot personal contractual. Asta este o chestiune ce trebuie solutionata de CJ, si nu de nu stiu ce obsesie a nu stiu cui". Intrebat de ce nu se face, totusi, incadrarea pe post, Sculschi a explicat: "Asta inseamna citeva miliarde in plus, la salariu. In plus, se intra in contradictie cu o serie intreaga de acte normative. In plus, serviciile acestea nu sint in integralitatea lor licentiate, s-a mai aminat cu 24 de luni aceasta licentiere. Lucrurile sint intr-o asezare, se desfasoara etapizat, la directia pe care o conduc. Tema majora a domniei sale, pe care o tot repeta, este intrarea in legalitate. Il anunt ca sintem in legalitate, sa stea linistit".
Sculschi ii sugereaza deputatului Vasioiu ca, daca tot este pus pe contestat, sa-l dea in judecata pe presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, un democrat, care nu are functii publice la DGASPC locala.
Amintim ca liderul PD Braila, Horia Vasioiu a dus o adevarata cruciada pentru lamurirea posibilei incompatibilitati a consilierului PSD Alexandru Sculschi. Atit el, cit si consilierii democrati au cerut in mai multe rinduri conducerii Consiliului Judetean sa faca incadrarea postului lui Sculschi, ca si functie publica, si sa recunoasca incompatibilitatea acestuia, insa toate solicitarile au fost in van. De aceea, parlamentarul democrat a cerut Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) lamurirea situatiei si somarea CJ sa ia masurile legale. La a doua cerere de acest tip a lui Vasioiu, ANFP l-a anuntat ca a dat in judecata Consiliul Judetean Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii