Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Deputatul Tudose trebuie dus la oculist!"

Primarul municipiului, Constantin Cibu, ii sugereaza deputatului PSD Mihai Tudose sa faca o vizita la oculist, si sa-si ia ochelari de vedere, daca nu vede bine, in ceea ce priveste succesele edililor, in ultimul an si jumatate. Cibu nu crede ca Tudose are dreptate, atunci cind acesta spune ca nu se vede nimic, in privinta imbunatatirii macar cu putin a situatiei comunitatii, sub guvernarea locala PNL-PD si, deci, nu ia in serios sugestia acestuia, de a-si da demisia, pentru a face loc, in fruntea primariei, unui primar mai capabil. "Romanul are un proverb, care functioneaza foarte bine in cazul de fata: nu mor caii, cind vor ciinii. Este o propunere a unui lider PSD, domnul Tudose, care este de parere ca Primaria n-a facut nimic, intr-un an si jumatate.O sa incercam sa vorbim cu un oculist, sa-i gasim o pereche de ochelari corespunzatori, ca sa vada ca Primaria s-a mai miscat, mai mult decit in alti ani". Primarul admite ca unele dintre problemele sesizate de parlamentarul brailean sint reale, dar sustine ca acestea au cauze vechi, de pe guvernarea PSD. Una dintre acestea este legata de salubritatea orasului: "Probleme ca neridicarea gunoaielor sint reale, insa daca luam din urma, care au fost cauzele care au dus la aceasta situatie, trebuie sa spun ca am mostenit de la fosta conducere PSD o datorie de 47 miliarde lei, catre operatorii de salubritate. Si ar trebui sa stie toata lumea ca nimic nu se face fara a plati. Deci operatorii de salubritate nu-si pot desfasura activitatea in bune conditii, pentru ca Primaria si DAGL nu le-a platit aceste sume, incepind cu anul 2000. O parte din datorii noi ne-am straduit sa le achitam, si vrem ca in acest an sa ajungem cu platile la zi. Tot in acest an sintem hotariti sa scoatem la licitatie salubritatea in oras, sa se ocupe o firma specializata puternica, eventual una straina, ca sa scapam de mizeria care exista la ora actuala. Bineinteles, cu ajutorul cetatenilor, pentru ca altfel nu se poate face nimic. Ei trebuie sa-si achite toate taxele, si sa nu mai arunce gunoaiele pe unde apuca".
Primarul admite ca s-a intirziat "putin" si cu reamenajarea falezei: "Exista un plan pentru zona falezei, care va fi completat in acest an cu un program mai amplu, cu fonduri PHARE, de reabilitare a falezei si a centrului istoric. Noi am aprobat in CLM sa oferim mai multe amplasamente de fast-food-uri, baruri si cofetarii, realizate intr-o conceptie moderna si practic, a si inceput construirea lor. Dar faleza impunea, inainte de construirea lor, asigurarea utilitatilor, pentru ca acolo nu a existat apa potabila, energie si canalizare. Aceste lucruri sint asigurate acum, si urmeaza sa se construiasca ceea ce ne-am propus".
Pe de alta parte, insa, Cibu considera ca Tudose nu are nici o idee despre ce inseamna planurile Primariei, privind impaduririle si-l asigura pe acesta ca nu se planteaza nimic alandala, asa cum crede el: "Noi am prevazut plantarea nu de plopi, ci de catina verde, pe pantele care nu se pot folosi, din jurul falezei, dinspre Galati, cind se intra in Braila. Deci pe toata aceasta zona vor urma impaduriri, si nu doar ca va arata foarte frumos, dar si consolideaza terenul, care nu se mai surpa. Deci nu se pune problema unor impaduriri pe locuri pe care, eventual, se poate construi ceva".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii