Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul PSD Mihai Tudose: "Presedintele Basescu a incalcat grav Constitutia"

Exista motive intemeiate pentru ca presedintele Traian Basescu sa fie suspendat din functie. Este parerea deputatului PSD de Braila Mihai Tudose, membru al comisiei care a cercetat gravitatea faptelor presedintelui care, in opinia PSD, ar constitui motive pentru solicitarea suspendarii lui Basescu. El ne-a declarat ieri ca raportul comisiei amintite, finalizat, asa cum fusese stabilit, la data de 21 martie, are aceasta concluzie clara: prin unele dintre faptele sale, presedintele a incalcat grav legea fundamentala a tarii. "In cursul audierilor, au aparut o serie de chestiuni cum ar fi faptul ca indepartarea ministrului Apararii, Atanasiu, a fost absolut arbitrara; s-a recunoscut in plen si apoi, acum, inca o data s-a confirmat ca si formarea Guvernului actual a fost o fortare a Constitutiei, a recunoscut si presedintele acest lucru, de altfel. Mai departe, demisia celor doi sefi de servicii speciale a fost de asemenea fortata si a recunoscut-o la audieri fostul sef al SRI, care a spus ca a fost ceva de genul "nu plecati de aici, pina nu va dati demisia!". In plus, presedintele are prin Constitutie rolul de a fi garantul aplicarii legii si de a asigura functionalitatea institutiilor statului, iar declaratiile sale, din cite am cercetat noi si din cite am aflat de la audieri, au fost cu totul si cu totul in alt sens. S-au aruncat vorbe grele si asupra Parlamentului, asupra Guvernului, asupra Curtii Constitutionale, s-au dat tot felul de indicatii procuraturii cu ce dosare sa inceapa, s-au dat indicatii Curtii Constitutionale, ceea ce nu este in regula. Cam astea ar fi, in esenta, constatarile comisiei. Ce a mai constatat comisia foarte important: orice fapta are la agravant si calitatea faptuitorului. Aici este o mare problema: anumite fapte, daca le facea un om obisnuit, mai discutam despre gravitatea lor, dar cind le face presedintele, reprezentantul suprem al statului, au cu totul alta insemnatate. De-acum, ramine ca plenul sa-si spuna cuvintul, iar apoi, in etapa urmatoare, la referendum, "intoarcerea la popor", cum se spune in ultima vreme, poporul sa-si spuna cuvintul".
Tudose a precizat ca, dintre membrii comisiei, liberalii nu au semnat raportul final: "Reprezentantii PNL-ului s-au abtinut de la vot, in special pentru ca nu erau de acord in ceea ce priveste partea cu fortarea Constitutiei, la formarea Guvernului. In rest au fost de acord, insa, dat fiind ca nu puteau sa semneze partial raportul, nu l-au mai semnat deloc. La conferinta de presa ei au precizat insa ca, in rest, isi insusesc concluziile raportului".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii