Mergi la conţinutul principal

Deputatul Popa, iritat de starea dezstruoasă a drumului județean din zona Ulmu - Cireșu

* președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis, ieri, un comunicat de presă în care le-a urat în mod ironic ”drum bun” tuturor celor care îndrăznesc să intre cu mașina pe DJ 203R * parlamentarul a transmis un comunicat de presă pe această temă, precizând că deși președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, se laudă cu modernizarea drumurilor județene, situația pe DJ203R este de nedescris * Popa a transmis fotografii și chiar filmari dintr-o mașină ce merge pe acest drum

 

Liderul liberalilor brăileni, deputatul Alexandru Popa, s-a arătat revoltat de modul în care arată în prezent drumul județean DJ203R, ce străbate localitățile Ulmu, Cireșu, Batogu, Lișcoteanca. Acesta a transmis, ieri, un comunicat de presă pe această temă, urându-le în mod ironic ”Drum bun pe DJ203R!” tuturor celor care îndrăznesc să intre cu mașina în zona respectivă. Popa a lansat o serie de critici la adresa președintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, precizând că deși se laudă des cu faptul că a modernizat drumuri județene, nu același lucru se poate spune despre acest sector, care este impracticabil. Popa a transmis fotografii pentru a semnala starea proastă a drumului, dar și două filmări video făcute dintr-o mașină care circulă în zona respectivă.

”Calitatea drumurilor județene din Brăila arată calitatea administrației PSD a județului Brăila, sub conducerea lui Iulian Francisk Chiriac: deplorabilă. De câte ori are ocazia, președintele Consiliului Județean Brăila se laudă că a mai modernizat niște drumuri județene, că lucrurile merg din ce în ce mai bine pe partea de infrastructură rutieră, că totul e sub control, dar realitatea este că pe unele drumurile respective nu se poate circula decât cu 20-30 km/h. Nu știu cu ce compară domnul președinte, când spune că pe drumurile județene se circulă din ce în ce mai bine: cu câmpul proaspăt arat, după o ploaie torențială? DJ 203R, care străbate localitățile Ulmu și Cireșu de la un capăt la altul și trece prin Batogu și Lișcoteanca, este un drum la care n-a mai fost făcută o reparație în ultimii 40 de ani și îi aduce la disperare pe cei care circulă în acea zonă, a declarat Popa, revoltat.

 

«Unele firme de transport au refuzat să intre pe acest traseu, iar ambulanțele au mari probleme să ajungă la pacienț

Parlamentarul a precizat că deși conducerea CJ se laudă că va realiza acest drum prin fonduri europene, din punctul său de vedere un astfel de obiectiv s-ar putea concretiza abia dupățiva ani, timp în care locuitorii din zonă au de suferit în continuare.

”Domnul președinte a fost întrebat de mai multe ori despre acest subiect, iar de vreun an tot spune că există un proiect aprobat de Consiliul Județean, ce urmează să fie realizat pe fonduri europene. Da, există proiectul, dar realizarea lui pe fonduri europene este deocamdată doar o dorință, un vis frumos al domnului Chiriac, nu este o certitudine. Chiar el a recunoscut că ar mai putea dura vreo 3-4 ani până să se realizeze la modul concret lucrările. Până atunci, pentru șoferii care circulă pe drumul respectiv este un coșmar: o șosea cu tronsoane neasfaltate, acoperite cu un strat de pietriș, cu porțiuni pe care nu se poate circula cu mai mult de 20 de km/h. Lucrurile sunt atât de grave, încât unele firme de transport au refuzat să intre pe acest traseu, fiindcă își distrug mașinile, iar ambulanțele au mari probleme să ajungă la pacienți. Domnule președinte Chiriac, în ultimii ani ne-ați tot spus că drumurile sunt o prioritate pentru dvs. Vă întreb la care drumuri vă referiți, că poate n-am înțeles eu bine: drumurile județene, cele care sunt în administarea Consiliului Județean? Adică și DJ 203R?”, a mai completat parlamentarul PNL.

Popa a dorit să sublinieze că deși Chiriac este președinte al CJ Brăila de cinci ani, până acum nu a făcut nimic pentru DJ203R, în opinia sa.

”Ne puteți spune ce înțelegeți dvs prin «prioritate»? Nu de alta, dar pare că înțelegem lucruri diferite. Pe ce criterii stabiliți ce drumuri au prioritate la reparații? DJ 203R, neasfaltat, care nu a fost reparat de 40 de ani, nu vi s-a părut o urgență, ca să vă ocupați de el până acum? Ne spuneți că o să mai dureze câțiva ani, nu știți câți, până o să-l reparați? Aveți de gând să veniți în zonă în 2024, în campanie electorală, să le promiteți alegătorilor că dacă votează PSD, o să fie o prioritate pentru dvs să reparați DJ 203R? Sper să veniți cu mașina personală, nu cu cea de la Consiliul Județean! Și când o să le cereți votul celor din Cireșu și Ulmu, nu uitați să le spuneți oamenilor că «pe drumurile județene din Brăila se circulă din ce în ce mai bine», ca să le fie clar cu cine au de-a face, în caz că mai are vreunul vreun dubiu!”, a conchis liberalul.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro