Mergi la conţinutul principal
Stres şi teroare pentru angajaţii CUP Dunărea

Deputatul Niţă şi postul lui Mangiurea

• surse de încredere ne-au transmis, recent, că deputatul PSD Nicu Niţă ar cam vrea să îi ia locul colegului său, Silviu Mangiurea, directorul Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila, dându-le un stres maxim angajaţilor de acolo • mai mult, în ultima perioadă Niţă a făcut tot mai des vizite la sediul Companiei • întrebat dacă vrea să preia “butoanele” de la CUP, Niţă a afirmat că nici nu se pune problema să se bage peste un coleg de-al său, cu precizarea că s-a dus la sediu doar pentru a vedea dacă poate ajuta Compania • versiunea a fost susţinută şi de Mangiurea, care deşi ne-a informat că îi expiră mandatul în luna iulie, susţine că a discutat zvonurile apărute chiar cu Niţă, iar acesta i-a spus că nu este interesat de postul său

 

«Febră» şi agitaţie maximă la Compania de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila în contextul în care au apărut zvonuri că deputatul Nicu Niţă tânjeşte după fotoliul de director al societăţii. Surse de încredere ne-au transmis, recent, că atmosfera de la CUP Dunărea este una destul de tensionată, după ce parlamentarul PSD şi-a cam mărit numărul de vizite la Companie în ultima perioadă şi a fost văzut tot mai des în biroul actualului director, social-democratul Silviu Mangiurea, dar mai ales după ce au apărut informaţii că s-ar cam pregăti să vină “la butoane”. Situaţia pare destul de plauzibilă dacă ne gândim că mandatul lui Mangiurea expiră în luna iulie, iar candidatura lui Niţă pentru încă patru ani în Parlament este destul de incertă, în tabloul actual al organizaţiei PSD Brăila, odată cu revenirea “la matcă” a celor plecaţi în Pro România. Chiar şi aşa, trebuie subliniat că Nicu Niţă a infirmat sus şi tare o posibilă intenţie a sa de a prelua “frâiele” Companiei, făcând precizarea că în spatele vizitelor sale la societate a stat pur şi simplu intenţia de a acorda un eventual ajutor din Parlament, pentru rezolvarea problemelor de la CUP. De altfel, Niţă a afirmat că nu îl surprinde că există mulţi cârcotaşi, cu adăugirea că dacă ar fi fost adevărat că vrea să devină director al Companiei, ar fi spus public, fără probleme. Silviu Mangiurea a venit cu o versiune similară, chiar dacă a recunoscut că a auzit la rândul său zvonurile privind dorinţa lui Niţă de a ajunge în fruntea CUP Dunărea. Directorul a adăugat că l-a întrebat personal pe deputat dacă este adevărat, şi a fost asigurat că nu este cazul să îşi facă griji, aşa că îl crede pe parlamentar. De altfel, Mangiurea a dorit să sublinieze că este mulţumit de activitatea sa în cadrul Companiei, că are proiecte mari, începute, motiv pentru care şi-ar dori să mai obţină un mandat şi să le ducă la bun sfârşit.

Preşedintele PSD Brăila Ion Rotaru nu s-a arătat deloc surprins atunci când a fost întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” despre acest subiect, însă a punctat că nu s-au purtat discuţii la nivelul organizaţiei despre asta şi nu a comentat prea mult situaţia.

 

Mangiurea nu se teme că Niţă l-ar putea lăsa fără job

 

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea cum comentează zvonurile privind posibila sa înlocuire de la conducerea CUP Dunărea de către deputatul Nicu Niţă, directorul Silviu Mangiurea nu s-a arătat foarte îngrijorat. Social-demoratul a afirmat că a auzit la rândul său zvonuri pe această temă şi chiar a purtat o discuţie cu Niţă, iar parlamentarul l-a asigurat că nu este nimic adevărat. Şi chiar dacă ar fi aşa, Mangiurea a dorit să precizeze că nu consideră că este legat de această funcţie şi că nu “a venit de pe stradă” la CUP Dunărea, aşa că nu va “pleca pe stradă”. 

“Eu zic că nu. Cred că-s vorbe mai mult. Domnul Nicu Niţă vine de când am ajuns eu pe post aici la noi. Hai să nu zic o dată pe săptămână, dar o dată la două săptămâni trece pe la noi. Nu ştiu dacă este vorba de prietenie. Este o discuţie, dacă am ceva probleme, dacă poate să mă ajute cu ceva, dacă am ceva de rezolvat la Bucureşti. Deci sunt vorbe, cred eu. Eu nu am niciun semnal de genul ăsta şi nici nu am observat. Nu am semnale de genul ăsta din partea dumnealui. Chiar a venit şi am discutat problema aceasta. «Dom'le, vorbesc unii, dar nu se poate pune problema aşa». Într-adevăr, vine relativ des la Companie. Vorbim, ne întreabă dacă avem ceva probleme. Nu numai pe mine. Şi pe directorul economic (n.r. - consilierul judeţean PSD Ionel Avram). Am auzit, am văzut pe anumite zone... idei de genul, dar nu cred. A venit dumnealui şi ne-a spus: «nu vă luaţi după toate prostiile, că nu am nicio intenţie!» Cel puţin aşa ne-a spus nouă. Eu nici nu aveam de gând să deschid discuţia. Eu ştiu că mi-am îndeplinit în fiecare an sarcinile şi toţi parametrii impuşi prin contractul meu de management. Am zis că nu e cazul să mă agit. Şi nici nu aveam de gând să mă agit”, a declarat Mangiurea.

Sursa citată a precizat că asta se întâmplă în contextul în care Compania derulează în prezent al doilea cel mai mare proiect investiţional din judeţul Brăila, după podul peste Dunăre. Acesta a precizat că s-a depus studiul de fezabilitate pentru proiectul privind reabilitarea reţelei de apă-canal din tot judeţul, astfel că se apropie semnarea finanţării. Cu alte cuvinte, este normal ca Niţă să se intereseze dacă poate ajuta, în calitate de deputat. Ba mai mult, Mangiurea a recunoscut că Niţă s-a implicat şi în trecut şi a realizat un proiect legislativ prin care Compania a fost scutită de plata unei amenzi destul de mare către Apele Române.

“Dumnealui chiar s-a interesat, a venit şi ne-a întrebat: băi, aveţi nevoie pe la Bucureşti, să discutaţi cu cineva? În sensul acesta a venit şi vine la noi şi ne mai întreabă ce probleme mai sunt, dacă ne poate ajuta cu ceva. Ştiţi că a mai fost şi situaţia cu staţia de epurare, când din cauza legislaţiei nepusă la punct noi eram penalizaţi cu 1 miliard lei vechi pe lună, pentru că deversam în Dunăre apă cu prea mult fosfor şi prea mulţi nitraţi. Dar asta în contextul în care eu nu aveam treapta a treia de epurare şi nu o am. Cu sprijinul mai multora, şi bineînţeles munca mea în calitate de manger şi de vicepreşedinte pe ţară al Asociaţiei Române a Apei, care este o entitate destul de puternică şi este foarte reprezentativă la nivel naţional, am reuşit să schimbăm anumite articole din lege, astfel încât să scăpăm de această penalizare, care nu ni se părea corectă. Adică, dacă eu aveam dotările respective şi nu voiam să fac treabă, eram de acord să fiu penalizat. Dar să îmi ceri mie să alerg suta de metri în 9 secunde, când eu am 90 de ani?! Nu se poate!”, a mai adăugat Mangiurea.

Întrebat dacă este interesat să candideze la vreo funcţie, având în vedere că îi expiră mandatul în iulie şi că totodată se apropie Alegerile Locale şi mai apoi cele Parlamentare, Mangiurea a dat de înţeles că şi-ar dori să rămână încă un mandat în fruntea CUP Dunărea, deoarece are proiecte foarte mari, începute, pe care ar dori să le ducă la bun sfârşit.

 

Niţă susţine că nu este interesat de postul de director la CUP Dunărea

 

Întrebat dacă este adevărat că intenţionează să obţină postul de director la CUP Dunărea, deputatul Nicu Niţă a dorit să clarifice zvonurile apărute în spaţiul public, şi să precizeze că nu are această dorinţă. Parlamentarul a explicat că şi-a făcut o obişnuinţă de la începutul mandatului, ca în fiecare luni, înainte de a pleca din Brăila la Parlament, să viziteze biroul primarului Marian Dragomir, al preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, dar şi pe unii directori de instituţii şi societăţi, pentru a vedea dacă îi poate ajuta în vreun fel de la Centru. Niţă a afirmat că sunt mulţi “cârcotaşi de serviciu” care vorbesc despre vizitele sale, dar informaţiile apărute privind dorinţa sa de a deveni directorul Companiei sunt departe de a fi adevărate.

“Deci eu nu cred că la Apa (n.r. - CUP Dunărea) m-am dus o dată sau de două ori. Sunt mulţi cârcotaşi. Şi dacă am făcut-o, nu a fost pentru interesul meu. Nu am pe nimeni şi nu mă interesează. Eu m-am dus şi le-am rezolvat o problemă de miliarde de lei. Au fost amendaţi de Apele Române. Am făcut un proiect şi le-am anulat toate datoriile. Puteţi să discutaţi şi cu Mangiurea. Din această cauză am fost acolo. Dar nu numai asta. Pentru orice lucru a fost nevoie. De asemenea, vrem să rezolvăm şi cu apa, cu canalul de la combinat, pentru că dacă ajunge să fie dat, deja e «la revedere» cu apa la Brăila. Vorbesc despre canalul de la termocentrală. Eu nu mă duc pentru altceva. Şi sincer să fiu, nu ştiu dacă mă duc o dată sau hai de două ori pe lună. Şi nu numai la CUP mă duc. Oricunde a fost nevoie, şi la Consiliul Judeţean, şi la Primărie. V-am spus. Luni, când plec la Parlament, trec întâi pe la preşedintele CJ Brăila, pe la primar. Puteţi să îi întrebaţi: lunea vine domnul Niţă pe la dumneavoastră?! Aşa, cârcotaşi sunt mulţi! Dar vă spun foarte clar: eu nu sunt interesat să mă duc în locul colegilor mei! Ei au câştigat un concurs. Nu mă duc la CUP Dunărea. Să fie clar! Pentru că v-aş fi spus deschis: «Da, domnule, mă duc. Care e problema?!» Sau nu. «Da, Nu»... Aş spune. Dar eu dacă m-am dus la CUP Dunărea, m-am dus şi le-am rezolvat probleme foarte grele”, a declarat Niţă.

Întrebat în acest context dacă intenţionează să mai candideze pentru încă un mandat în Parlamentul României, Niţă a precizat că nu se poate pronunţa momentan, în condiţiile situaţiei neclare de la Centru.

“Nu pot să vă spun nimic deocamdată. Încă nu ştim despre ce este vorba. Să vedem ce se întâmplă, dacă se ajunge la anticipate, ne mai gândim. Dar mai este drum lung până în toamnă”, a declarat Niţă.

Apropo de funcţii, trebuie subliniat că Niţă a anunţat, recent, pe site-urile de socializare că a fost reales în funcţia de secretar al Grupului Parlamentar PSD. Poziţia este ocupată în fiecare sesiune, iar Niţă a fost reales acum a treia oară pe funcţie, prima dată fiind în ianuarie 2019.

 

Rotaru susţine că nu s-a luat nicio decizie la PSD Brăila

 

Preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru nu s-a arătat deloc surprins de informaţiile potrivit cărora deputatul Nicu Niţă ar fi interesat de postul de director la CUP Dunărea. Chiar şi aşa, Rotaru a dorit să precizeze că nu s-a discutat nimic la partid despre asta, iar pe el nu l-a întrebat nimeni până acum.

“Bănuiesc că domnul Niţă se duce acolo în calitate de parlamentar. Nu au fost niciun fel de discuţii pe tema asta şi nu e niciun fel de decizie. Pe cale de consecinţă nu am alt comentariu de făcut”, a declarat Rotaru.

Întrebat dacă Niţă a vorbit vreodată cu el pe această temă, Rotaru a răspuns scurt: “Exclus. În niciun caz nu s-a discutat la partid!”. De asemenea, întrebat dacă totuşi Niţă ar putea fi o variantă de luat în calcul, având în vedere că mandatul lui Mangiurea expiră în iulie, şeful PSD Brăila a precizat că pentru poziţia de director la CUP Dunărea se dă un concurs, însă nimeni nu îl poate împiedica pe Niţă să participe dacă doreşte.

“Nici pe tema asta nu am un comentariu. Nu ştiam foarte exact dacă îi expiră mandatul domnului Mangiurea şi când. O să facem nişte discuţii şi o analiză din această perspectivă. Este prematur, dar evident dacă se va pune problema... probabil că acolo este vorba de un concurs, e cu totul şi cu totul o altă discuţie. Evident că se poate înscrie şi domnul Niţă dacă doreşte. Orice cetăţean are drepturi şi obligaţii depline conform Constituţiei”, a conchis Rotaru.

Reamintim că, Silviu Mangiurea şi-a început mandatul de director general la CUP Dunărea Brăila în luna iunie 2016. Tot atunci şi Ionel Avram a devenit directorul economic al Companiei. Ambii sunt şi membri în Consiliul de Administraţie al CUP “Dunărea”.

În acest context, salariaţii CUP Dunărea pot răsufla uşuraţi, mulţi dintre ei având o părere bună despre managementul actualului director, Mangiurea arătându-se deschis la nou şi la sugestii inovatoare.

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro