* acțiunea s-a desfășurat, succesiv, în localitățile Agaua, Tudor Vladimirescu, Viziru și Unirea, cu sprijinul organizațiilor locale ale PSD și al edililor * pe 25 martie, de Ziua Națională a Pădurilor, George Paladi a plantat 50 de puieți în zona Stadionului de la Unirea, împreună cu primarul comunei, Teodora Puia, și membrii organizației locale a PSD * George Paladi este la fel de activ și în Parlament, acolo unde recent a susținut o inițiativă legislativă a PSD, de mare impact pentru securitatea energetică a României
La inițiativa deputatului brăilean George-Adrian Paladi au fost plantați sute de puieți de plop alb, în mai multe localități ale județului, în „Luna plantării arborilor”. Acțiunile au avut loc în Agaua (Frecăței), Tudor Vladimirescu, Viziru și Unirea, fiind plantați peste 350 de arbori – achiziționați de George Paladi –, cu sprijinul primarului și al organizațiilor locale ale Partidului Social Democrat.
Activitatea din 25 martie, de la Unirea, a coincis cu Ziua Națională a Pădurilor, o sărbătoare cu origini în Statele Unite ale Americii (1872) și care a fost introdusă în România în anul 1902, la inițiativa marelui om politic Spiru Haret, membru al Academiei Române și fondator al învățământului modern din România.
„Astăzi, am participat cu bucurie la o acțiune desfășurată în comuna Frecăței, satul Agaua, în cadrul Lunii plantării arborilor, alături de membrii organizației Partidului Social Democrat, doamna Florentina Recobeanu și domnii Greceanu și Bîrligea. În cadrul acțiunii, au fost plantați 100 de pomi, iar rolul ei este să evidențieze preocuparea pentru protejarea mediului și pentru sensibilizarea publicului și a decidenților cu privire la importanța pădurilor și la rolul lor în menținerea echilibrului ecologic”, declara deputatul George Paladi la 19 martie, în prima zi a campaniei.
Pe 24 martie, parlamentarul brăilean s-a aflat în comuna Tudor Vladimirescu, unde a plantat încă 100 de arbori, alături de primarul Constantin Vasile și membrii organizației locale a PSD, precum și în comuna Viziru, acolo unde au fost plantați alți 100 de puieți, în satul Viziru (Parcul Monumentul Eroilor) și Lanurile (Școala Generală și After School). Și aici, acțiunea s-a desfășurat alături de edilul local, Ana Cornelia Măcrineanu, și de echipa organizației locale a PSD. Deputatul Paladi a subliniat, din nou, importanța pe care comunitățile trebuie să o acorde protejării mediului: „Numai prin implicarea noastră, a tuturor - autorități și cetățeni, deopotrivă - se poate asigura o dezvoltare durabilă și sustenabilă”.
Pe 25 martie, de Ziua Națională a Pădurilor, George Paladi s-a aflat în comuna Unirea, unde, alături de primarul Teodora Puia și echipa organizației locale PSD, a plantat 50 de arbori în zona stadionului din localitate. Edilul comunei a evocat colaborarea excelentă cu deputatul George Paladi și a vorbit despre acțiunile comune desfășurate: „În luna decembrie a anului trecut, domnul deputat ne-a invitat la Parlamentul României, astfel că douăzeci de copii din comuna Unirea au vizitat Casa Poporului și au interpretat colinde”, a precizat primarul.
De altfel, de când a fost aleasă primar, în anul 2020, Teodora Puia a inițiat numeroase proiecte pentru modernizarea și dezvoltarea comunei Unirea. A refăcut două proiecte din PNDL II – în valoare de 8 milioane de lei și, respectiv, 6,5 milioane de lei –, privind modernizarea a 7 km de drumuri, incluzând drumul comunal Unirea – Valea Cânepii. În anul 2021 a demarat proiectul de cadastrare gratuită a extravilanului comunei, proiect care se va finaliza în luna septembrie a acestui an. Alte proiecte au vizat reabilitarea Școlii Gimnaziale Unirea, construirea unui teren de sport multifuncțional, iar edilul are în vedere și achiziționarea de tablete inteligente, laptopuri, videoproiectoare și camere web pentru unitatea de învățământ. Totodată, în agenda Teodorei Puia se găsesc și alte proiecte, precum eficientizarea energetică a clădirii școlii din Valea Cânepii.
Deputatul George Paladi este la fel de activ și în Parlamentul României, precum este în circumscripția în care a fost ales. Recent, parlamentarul brăilean s-a aflat printre susținătorii unui proiect de lege al Partidului Social Democrat, care va avea un mare impact asupra securității energetice a României. Camera Deputaților a adoptat inițiativa legislativă prin care se vor relua lucrările la mai multe proiecte de construire a unor hidrocentrale, lucrări realizate în mare proporție și abandonate după ce au fost investite sute de milioane de euro. „Este bine cunoscut faptul că energia hidroelectrică este verde și, totodată ieftină. Astfel, punerea în funcțiune a acestor hidrocentrale va asigura nu doar creșterea producției de energie electrică în România, ci va face acest lucru la costuri mici și cu un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. O producție mai mare de energie, în condiții economice avantajoase și sigure pentru mediu, înseamnă o sporire a securității energetice a României, într-un context internațional tulbure”, a precizat George Paladi. În concret, prin acest proiect de lege s-a urmărit finalizarea lucrărilor la hidrocentrale precum cele de la Răstolița, Bumbești și Dumitra, pe Valea Jiului, care vor putea aduce în sistemul energetic național peste 21.000 MWh lunar – cantitate de energie care ar putea asigura necesarul pentru peste 300.000 de locuințe. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat și se află la Președintele României, pentru promulgare.