Mergi la conţinutul principal

Deputatul Antoneta Ioniţă: «Achiziţia de ambulanţe s-a încurcat în proceduri birocratice»

• PNL-ista i-a cerut Sorinei Pintea - ministrul Sănătăţii - să precizeze care este stadiul achiziţiei de salvări • răspunsul primit a îngrijorat-o pe Antoneta Ioniţă, aşa cum se arată într-un comunicat de presă, deoarece serviciile de ambulanţă din ţară mai au mult de aşteptat până să-şi înnoiască parcul auto

 

Deputatul liberal de Brăila, Antoneta Ioniţă, s-a arătat îngrijorat de starea precară a parcului auto al serviciului brăilean de ambulanţă, în condiţiile în care procedurile pentru cumpărarea de noi autospeciale stagnează. Ambulanţele vechi care se strică din ce în ce mai des au determinat-o pe PNL-istă să o interpeleze pe Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Ioniţă i-a cerut acesteia din urmă să spună care mai este stadiul achiziţiei de ambulanţe, în condiţiile în care PSD a promis, prin programul de guvernare, că va aloca fondurile necesare pentru ca fiecare comună să aibă câte o maşină de salvare.

“Este o realitate pe care nimeni nu o poate nega: mai mult de jumătate dintre ambulanţele care intervin în România sunt vechi, ar fi trebuit deja casate. În judeţul Brăila, situaţia este incalificabilă pentru secolul al XXI-lea: dintr-un parc de 42 de maşini, doar 30 pot fi folosite, dar starea tehnică şi dotarea acestora lasă de dorit. Ultima dată când s-au cumpărat ambulanţe noi pentru Brăila a fost în 2015, dar a fost vorba despre două salvări. Total insuficient faţă de necesar. Anul trecut, în toamnă, Guvernul a dat o ordonanţă, prin care a permis Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să cumpere ambulanţe pentru serviciile judeţene şi am dorit şi eu să văd care e stadiul aplicării acestei ordonanţe, la zece luni de la emiterea ei”, a explicat Antoneta Ioniţă.

Răspunsul primit a mărit îngrijorarea deputatului liberal, pentru că achiziţia de ambulanţe pare blocată în proceduri, iar un necesar de maşini de intervenţie sanitară, la nivelul fiecărui judeţ, nu a fost nici până acum realizat. Deşi ordonanţa care reglementează cumpărarea de ambulanţe este în vigoare din octombrie 2017, abia acum se elaborează caiete de sarcini pentru anumite tipuri de utilitare, pentru altele licitaţiile sunt blocate de contestaţii sau abia se începe evaluarea ofertelor, după cum a precizat Ministerul Sănătăţii, aşa cum se arată într-un comunicat de presă emis de PNL Brăila. “Încă o problemă legată de sănătate pe care PSD o amână să o rezolve, iar cei care au de suferit sunt, evident, pacienţii”, este concluzia la care a ajuns Antoneta Ioniţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro