Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa a preluat cabinetul parlamentar al lui Varga

* consilierii municipali au hotarât, recent, să îi închirieze spațiul de pe Calea Călărașilor nr. 62 (unde funcționează și sediul PNL Brăila) deputatului Alexandru Popa, pe durata mandatului său * în anii anteriori, locul a fost destinat cabinetului parlamentar al lui Vasile Varga * Popa a precizat că deja a avut întâlniri cu cetățenii, dar că merge și prin județ pentru a discuta cu fermierii și a le oferi sprijin în chestiuni administrative

 

Deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, a primit un sediu pentru cabinetul parlamentar. Este vorba despre spațiul de pe Calea Călărașilor nr. 62, unde funcționează și unul dintre sediile PNL Brăila, dar și locul unde până nu demult își avea Vasile Varga cabinetul parlamentar. În cadrul celei mai recente ședințe ordinare, consilierii municipali au aprobat atribuirea prin încredințare directă, spre închiriere, a spațiului cu destinația de cabinet parlamentar (ce aparține domeniului privat al Municipiului Brăila), situat pe Calea Călărașilor nr. 62, bl. D, parter, către deputatul Alexandru Popa, în vederea desfășurării activității pe durata mandatului de parlamentar.

Acesta este compus din 4 încăperi cu suprafață utilă de 118,40 mp, hol și grup sanitar în suprafață utilă de 16,74 mp, sală de ședințe în suprafață utilă de 123,70 mp. Predarea-primirea se face pe bază de proces-verbal între deputat și Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila. Calculul chiriei se face în conformitate cu taxele speciale practicate de SUPAFLC Brăila, aprobate prin hotărâre a CLM Brăila. Potrivit deputatului, este vorba despre 730 lei pe lună.

După cum aflăm din raportul tehnic al proiectului, spațiul respectiv a fost atribuit tot prin încredințare directă, spre închiriere, deputatului Vasile Varga, timp de patru ani de la Alegerile Locale din 2016. Cum termenul respectiv a expirat, spațiul a putut fi închiriat din nou. Popa a depus o cerere la Primărie prin care a solicitat repartizarea locației respective pentru desfășurarea activității și municipalitatea a fost de acord.

Întrebat când anume îl pot găsi la sediu oamenii interesați să ia legătura cu el, Popa a precizat că în ultimele zile lucrătoare ale săptămânii, adăugând că în weekend face și vizite în județ, pentru a sta de vorbă cu fermierii și nu numai.

”Programul meu în teritoriu este joi și vineri de la ora 9:00 la ora 16:00. Deja au început oamenii să se înscrie. Cred că au venit în audiență vreo 20 de persoane. Am discutat diferite probleme și dacă eu, din poziția de parlamentar, aș putea să le fiu alături”, a afirmat Popa.

Întrebat despre chiria pe care o plătește lunar, deputatul a punctat că este vorba despre o sumă mai mică decât în cazul unui apartament închiriat în mod normal, însă cu precizarea că aceasta este decizia CLM Brăila, precum și prevederile legale în vigoare, astfel că el doar s-a adaptat. Cât despre posibilitatea de a renova respectivul sediu, Popa a adăugat că deocamdată locația va rămâne neschimbată, însă din primăvară s-ar putea să realizeze câteva ajustări, să schimbe mobilierul și alte lucruri.

”Eu mai am și program în județ. În limita condițiilor pe care le impune pandemia, merg și discut cu fermierii. De obicei în weekend merg în județ. De asemenea, dacă mai sunt probleme care țin de documente administrative, invit fermierii la mine la birou și lucrăm acolo împreună. Preiau din problemele pe care le au dumnealor. Am deja un proiect privind punerea în funcțiune - numai anul acesta -, undeva la 70 km liniari de canale de irigat, care nu au mai fost folosite dinainte de Revoluție, de mai bine de 30 de ani. Dar am mai multe proiecte în lucru. Am început să mișc treaba. Am făcut cereri pe la ANIF pentru a ne acorda fonduri, la «Electrica» pentru branșare. Am fost alături de fermieri. Joi vin șase fermieri la mine, pentru a le înființa OAI-uri. Încep și eu cu ceea ce mă pricep, cu Agricultura. Apoi și celelalte domenii”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro