Mergi la conţinutul principal
Noi măsuri pentru investiții în agricultură

Deputatul Alexandru Popa: „România va beneficia de o sumă de aproximativ 6,2 miliarde de euro”

* în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, a anunțat că, începând de luna viitoare, va avea loc lansarea unui program de investiții în agricultură, din fonduri europene * pentru a facilita absorbția acestor fonduri europene, potrivit lui Popa, Ministerul Agriculturii va lansa în perioada următoare o sesiune de dezbateri în județe

 

Deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, susține că partidul pe care îl reprezintă depune eforturi constante pentru a veni în sprijinul fermierilor. Acesta a făcut referire în cadrul unui comunicat de presă la adoptarea unor măsuri țintite, care au rolul de a contribui în mod semnificativ la modernizarea agriculturii românești, astfel încât acest domeniu să devină unul competitiv pe termen lung. Potrivit lui Popa, în această zonă se regăsește și lansarea, începând de luna viitoare, a unui program de investiții în agricultură, din fonduri europene, în valoare de 3,2 miliarde de euro.

”Este o măsură mult așteptată, având în vedere că acești bani vor reprezenta un sprijin real și consistent pentru fermieri și micile ferme. După cum a anunțat public deja ministrul agriculturii, Politica agricolă comună 2021-2027 va începe efectiv din 2023, iar în acești doi ani de tranziție România va beneficia de o sumă de aproximativ 6,2 miliarde de euro, din care 3 miliarde sunt plăți directe, plățile pe suprafață sau pe număr de animale, iar 3,2 miliarde de euro reprezintă sprijin pentru investiții în activități agricole”, a declarat Popa.
Sursa citată a mai adăugat că pentru a facilita absorbția fondurilor europene, Ministerul Agriculturii va lansa în perioada următoare o sesiune de dezbateri în județe. După cum informează Popa, prin aceasta se dorește ca fermierii interesați să aplice pentru aceste fonduri să comunice Guvernului nevoile și prioritățile pe care le au, astfel încât să fie preluate și integrate în ghidurile de finanțare.
”Salut, pe această cale, demersul colegilor liberali de la conducerea Ministerului Agriculturii, mai ales că noi cei din PNL încurajăm acest tip de comunicare directă între autoritățile statului și cetățeni! Consider că doar așa vom putea să le venim în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă aceștia și să le găsim rezolvare. Angajamentul PNL este că vom urmări, prin acest program de finanțare, dezvoltarea fermelor românești prin politici menite să sprijine atragerea tinerilor în agricultură, creșterea asocierii economice între micii producători și astfel a puterii lor de negociere, dezvoltarea piețelor locale și promovarea produselor tradiționale sau pentru managementul situațiilor de risc. Agricultura românească are acum șansa să valorifice oportunitățile accesului la fonduri europene și piața internă și să promoveze astfel forme de susținere echitabilă a tuturor fermierilor. În acest fel vom putea ține pasul cu cerințele europene în domeniu și vom putea garanta fermelor românești o dezvoltare durabilă, având grijă în același timp să protejăm natura și biodiversitatea”, a conchis deputatul liberal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro