Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa îl acuză pe șeful CJ Brăila că alocă fonduri discreționar localităților din județ

* PNL-istul a transmis un comunicat de presă în care atrage atenția că o declarație recentă de-a președintelui CJ Brăila, Francisk Chiriac, ar dovedi faptul că acesta alocă fonduri în mod discreționar comunelor * deputatul Alexandru Popa a afirmat că șeful Consiliului încearcă să inducă în mod eronat ideea că un viitor primar al PSD ar obține mai mult sprijin din partea instituției pe care o conduce, decât unul de la alt partid

 

Deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, l-a acuzat recent pe președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, de faptul că ar încerca să convingă populația comunei Viziru că un viitor primar PSD s-ar bucura mai mult de sprijinul instituției pe care o conduce decât unul cu o altă culoare politică. În cadrul unui comunicat de presă, Popa, a subliniat că tocmai astfel de acuzații dovedesc faptul că fondurile către localitățile din județ se împart în mod discreționar, pe criterii politice. Mai mult, deputatul a invocat și o parte dintre argumentele șefului CJ, transmise Guvernului în scrisoarea deschisă pe tema nemulțumirilor legate de faptul că niciun proiect al județului nostru nu a fost acceptat la finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Am ascultat cu surprindere declarația președintelui CJ, Francisk Iulian Chiriac, care spunea cu nonșalanță că «singura șansă de dezvoltare a acestei comune este Consiliul Județean!». Ținând cont de ultimele declarații ale domnului președinte, în care se întreba cu ce sunt mai prejos brăilenii față de arădeni sau clujeni, îl întreb și eu acum: cu ce sunt mai prejos vizirenii față de restul brăilenilor din județ? Nu cumva plătesc aceleași taxe și impozite la buget? De ce se induce, către electorat, ideea că un primar PSD-ist, la Viziru, ar obține mai multe fonduri de la Consiliul Județean, decât un primar liberal? Cumva președintele Consiliului Județean recunoaște că este părtinitor în ceea ce privește alocarea sumelor către UAT-uri, în funcție de culoarea lor politică?”, a declarat Popa.

Deputatul a dorit să îi sublinieze președintelui CJ Brăila că ocupă această funcție importantă, pentru toți brăilenii din județ, indiferent de culoarea politică a acestora.

”Chiar dacă nu a început încă campania electorală, la Viziru, consider că locuitorii acestei comune nu se vor lăsa influențați în alegerea lor de declarații politice populiste și vor realiza că Partidul Național Liberal vine în fața lor cu cel mai bun candidat, și viitor primar al comunei, în persoana doamnei Daniela Mariniuc. Cât despre fondurile pe care le atribuie Consiliul Județean UAT-urilor, este bine de știut că un primar gospodar, în primul rând, se axează pe atragerea fondurilor europene și nu pe cheltuirea banilor de la bugetul statului”, a mai declarat Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro