Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa: «Mulți fermieri brăileni sunt nemulțumiți de Planul Național Strategic 2023-2027»

* acesta a transmis, joi, un comunicat de presă în care a precizat că a participat la o întâlnire în Comuna Zăvoaia, alături de mulți fermieri brăileni, dar și reprezentanți ai unor instituții importante în domeniu * potrivit președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, fermierii sunt foarte nemulțumiți de rezultatul negocierilor purtate de ministrul Petre Daea, deoarece vor pierde 30% din subvențiile pe hectar prin Planul Național Strategic 2023-2027 * Popa a mai precizat că în urma discuțiilor purtate au fost identificate linii de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor Agricole prin AFIR

 

 

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a afirmat că foarte mulți fermieri din județul nostru sunt nemulțumiți de Planul Național Strategic 2023-2027, realizat de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Acesta a transmis un comunicat de presă pentru a anunța că a participat, recent, la o întâlnire ce a avut loc în Comuna Zăvoaia, cu mai mulți fermieri brăileni, dar și cu reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) și ai Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Ieri (n.r. – miercuri, 15 februarie) am avut o întâlnire în comuna Zăvoaia cu un grup de câteva zeci de fermieri din Roșiori, Ciocile, Dudești, Zăvoaia, Bordei Verde, Cireșu. La această acțiune au fost prezenți domnul Traian Cișmaș, directorul DADR Brăila, doamna Daniela Militaru, directorul APIA, doamna Nicoleta Liliana Gheorghe, directorul AFIR și domnul Marian Arsene, director DSVSA Brăila. S-au discutat schimbările care apar în Planul Național Strategic 2023-2027. Nemulțumirea fermierilor este una foarte mare, rezultatul negocierilor duse de domnul ministru Petre Daea este că fermierii vor pierde 30% din subvențiile pe hectar prin noul PNS. Nu am avut pe cineva capabil să negocieze cu adevărat pentru susținerea intereselor fermierilor. Poate ar fi mai corect să spun «pentru susținerea intereselor noastre, ale fermierilor», fiindcă și eu mă regăsesc printre aceștia, iar acum, ca parlamentar, pot reprezenta mai bine interesele celor care lucrează pământul”, a declarat Popa.

 

Liderul PNL Brăila a afirmat că încearcă să identifice soluții de rezervă

Parlamentarul a anunțat că în urma discuțiilor purtate, au fost identificate mai multe linii de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor agricole prin AFIR, astfel încât să se creeze în continuare plusvaloare în fermele brăilene.

Cei prezenți au pus multe întrebări, reprezentanții DADR, APIA, AFIR și DSVSA au dat răspunsuri și lămuriri și consider că a fost o discuție constructivă. Intenționez să organizez și alte întâlniri de acest gen, cu fermieri din alte zone ale județului, astfel încât să am ocazia să discut cu cât mai mulți dintre agricultorii brăileni și să aflu în ce mod pot să-i ajut, ca parlamentar. Chiar dacă eu însumi am afaceri în agricultură și cunosc o parte dintre problemele cu care se confruntă fermierii, pot să spun că ieri am avut ocazia să ascult și niște oameni care intră în categoria micilor fermieri, care mi-au prezentat o sumedenie de probleme cu care se confruntă în accesarea de fonduri europene și de probleme legate de noul PNS”, a mai susținut liderul PNL Brăila.

Sursa citată a insistat pe ideea că fermierii din județul nostru sunt foarte nemulțumiți de forma finală a Planului Național Strategic al lui Daea, astfel că va încerca să îi ajute din poziția de parlamentar membru în Comisia pentru Agricultură.

Știu că suntem într-o coaliție la guvernare, știu că va deranja pe unii ce spun, dar nu pot să neg adevărul: fermierii pierd ca urmare a noului PNS. Eu sunt în primul rând într-o coaliție cu fermierii din județul Brăila, care m-au susținut când am candidat și ale căror interese m-am angajat să le reprezint în Parlament. Aceasta este specializarea mea, în acest domeniu am afaceri, în acest domeniu am căpătat experiență și nu întâmplător sunt membru al Comisiei pentru Agricultură”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro