Mergi la conţinutul principal

Dependente

Ma numesc Ramona si am 17 ani. Sint dependenta de cafea, de operele lui Eliade si de filmele clasice. Dar aceasta sint eu. Care sint insa dependentele adolescentului tipic din zilele noastre? Sa ne gindim...
... In mod evident, calculatorul cistiga detasat. De la copiii de 8-9 ani, pina la cei de virsta mea, tehnologia moderna face furori. Daca nu este pasionat de jocuri (palpitante, tensionate si neaparat excesiv de violente - ca sa aiba copiii ce invata, nu?), atunci sint filmele, muzica si nelipsitul Messenger. Si nu e nimic rau in asta, pina la punctul in care tinerii incep sa-si traiasca practic viata intr-o lume virtuala. Tastatura nu e un substitut pentru timbrul vocal al amicilor, iar emoticonurile nu pot sa-ti redea expresia exacta de pe chipul cuiva...
Numarul 2. Televizorul. Se poate intelege asemanarea lui cu PC-ul in ceea ce priveste conceptul si scopul lui. Pseudo-relaxarea, adaugita de oboseala si privire incetosata, si culminind cu o Andreea Banica mai dezbracata ca oricind, pe o melodie anume. Nu e tocmai idealul unui program de pierdut vremea, dar functioneaza cu succes. Si este preferat indeosebi de cei (evident) care nu detin calculator.
3. Iesitul in oras, la suc cu prietenii. Desigur, asta presupune un anumit nivel de abolire a lenii, dar se poate rezolva. Problema principala e ca pentru a stabili o iesire trebuie sa vorbesti in primul rind cu amicii. Pe Messenger. Apoi se alege locatia (intotdeauna mai dificil decit credeai), vestimentatia (proces demn de Discovery Channel), si se vorbeste cu parintii pentru finantarea activitatii. Acesta din urma este si motivul pentru care scade in top pina pe locul trei.
Patru: hainele. Mentionate si mai sus - nu degeaba am folosit acea sintagma. Dupa varietate, culori si stil, se pot realiza "n" documentare despre modul in care se imbraca un adolescent. Locul in clasament este unul destul de bun, avind in vedere ca numarul adeptilor s-a inmultit si mai mult, chiar in rindul baietilor. Aceasta categorie are si o denumire specifica; ei sint trend-activistii, si formeaza un club exclusivist in care sint primiti cu precadere numai adevaratii pasionati.
Locul 5. Banii. Motivele sint de prisos. Locul scazut in top are o unica justificare: niciodata nu sint prea multi, si niciodata suficienti. De asemenea, se disting aici mai multe sub-categorii, protejate insa de anonimat. Caci sint dependenti anonimi, nu?
Acesta este micul meu top al dependentelor adolescentului. Mai mult sau mai putin grave decit cofeina mea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro