Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Demonstratie de sustinere a imigrantilor ilegali, la Paris

Circa 400 de persoane au manifestat simbata la Paris pentru reglementarea situatiei imigrantilor ilegali si au cerut inchiderea centrelor de detentie pentru straini cu situatie ilegala, raspunzind apelului mai multor asociatii, relateaza Liberation in editia electronica.
Manifestatiile au inceput in jurul orei locale 16.00 (17.00 ora Romaniei), in fata Muzeului Migratiei, dupa care protestatarii s-au indreptat spre centrul de detentie de la Vincennes.
Acestia au protestat fata de "hartuirea si raziile" care vizeaza persoanele aflate in situatie ilegala si au cerut inchiderea centrelor de detentie a imigrantilor. Demonstrantii au scandat sloganuri cum ar fi: "Nu expulzarilor!", "Reglementarea situatiei tuturor imigrantilor ilegali!" si au arborat pancarte pe care scria "Nu politicii cifrelor!", "Nu urmaririi imigrantilor!" sau "Opriti imediat abuzurile!".
Organizatia Al noualea colectiv al imigrantilor ilegali, in apelul sau la protest, si-a exprimat "revolta fata de politica guvernarii lui (Nicolas) Sarkozy", cerind "incetarea politicii cifrelor, raziilor si expulzarilor".
O miscare de protest a demarat la 20 decembrie la centrul de detentie de la Mesnil-Amelot, cind 20 de persoane au intrat in greva foamei, iar alte doua au fost expulzate. Miscarea s-a extins si la centrul de la Vincennes, unde detinutii au denuntat expulzarea a doua persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii