Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Democratii isi declara disponibilitatea de colaborare cu liberalii

Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, a dorit sa raspunda, ieri, recentului mesaj trimis, prin presa, de consilierii liberali privind necesitatea unei impacari. Liderul PD local a tinut sa precizeze, intr-o conferinta de presa, ca si democratii sint dispusi la intelegere si colaborare, dar o disponibilitate conditionata, care exprima mai degraba contrariul: "Vrem sa ne intelegem cu liberalii, dar ei incalca legea si protocolul de colaborare", "Vrem sa ne impacam cu liberalii, dar nu avem cum, pentru ca ei nu au legitimitate acum". Iar mesajul sau a continuat in asemenea termeni, care au emanat la fiecare fraza un atac mai mult sau mai putin subtil, la adresa partenerilor de Alianta.
"Daca la virful Primariei s-au manifestat dezacorduri intre primarul liberal si viceprimarul democrat, acestea au fost generate tocmai de neaplicarea legii in spiritul si litera ei, consecinta directa a nerespectarii Protocolului Aliantei la nivel local. Chiar daca liberalii au traversat o perioada de criza de autoritate, organizatia reactionind la poli difuzi de putere, respectarea protocolului nu ar fi dus la situatia de acum. Consilierii locali liberali au declarat in mass-media ca doresc ca primarul si viceprimarul democrat sa ajunga cit mai repede la o intelegere. Acest lucru ni-l dorim si noi, dar nu poate fi posibil decit pornind politic, de la baza, de la nivelul consilierilor. Daca toti consilierii democrati si liberali vor fi o voce unica in CLM, respectind strict protocolul, un primar responsabil va asculta acea voce de fiecare data, iar conflictele de la nivelul conducerii excecutive a Primariei isi vor pierde sursa de generare si vor disparea de la sine. PD este gata oricind pentru o armonie deplina cu liberalii in CLM si in Primarie, dar aceasta sa se faca intr-un cadru strict legal, cu respectarea regulilor ce guverneaza administratia publica locala. In schimb, orice atac nejustificat la adresa membrilor PD va primi cel mai dur raspuns cu putinta", a declarat liderul PD.
In contextul in care Vasioiu este de parere ca nu de declaratii retorice, privind disponibilitatea de colaborare este nevoie acum, din partea liberalilor, ci de fapte concrete, l-am intrebat pe liderul democrat de ce nu trece el la fapte concrete, dincolo de declaratiile sale privind aceeasi disponibilitate de colaborare cu PNL, si de ce nu organizeaza o discutie cu colegii liberali, la care sa se puna cartile pe masa si sa se gaseasca o cale de dialog. Vasioiu a dat din colt in colt, plecind de la bun inceput de la ideea ca aceasta discutie nu poate avea loc, ba pentru ca liberalii nu sint acum organizati, si nu stie care sint si care nu sint membri PNL, ba pentru ca acei consilieri PNL, pe care-i stie, nu este clar daca reprezinta sau nu conducerea legitima, ba pentru ca nu are rost sa discute cu consilierii, separat, pentru ca exista un protocol care trebuie respectat de toata lumea, fara alte discutii.
Intrebat ce comentarii are in privinta declaratiilor consilierilor liberali care cereau demisia viceprimarului Daniela Vasioiu, in cazul in care nu se ajunge la o intelegere, Horia Vasioiu a spus ca acest lucru nu se va intimpla: "Nu are de ce sa-si dea demisia. Acestea sint declaratii politice ieftine. Exclud posibilitatea ca viceprimarul democrat sa-si dea demisia".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii