Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Democratii acuza, liberalii se apara

Liberalii braileni contraataca afirmatiile facute de democrati, cu privire la faptul ca din ce in ce mai multi membri PNL sint angajati prin diferite societati ale muncipalitatii sau sint numiti in diferite comisii si adunari generale, uneori avind chiar sprijinul PSD. Precizam ca, la sfirsitul saptaminii trecute, viceprimarul Daniela Vasioiu a declarat ca i se pare anormala alianta neoficiala, dar cit se poate de reala dintre PNL si PSD, insa a recunoscut ca aceasta alianta functioneaza perfect si da roade. Vasioiu a dat exemplu cea mai recenta sedinta CLM, in care a fost ales membru in diferite comisii liberalul Mitu Peter, asta numai dupa ce toti PSD-istii propusi au refuzat nominalizarea cit se poate de politicos: "Acea declaratie de dragoste de Dragobete facuta intre PSD si PNL chiar se manifesta. O demonstreaza faptul ca social - democratii care au fost nominalizati pentru a face parte din comisiile de concurs si contestatie pentru concursul de director la Serviciul Portuar, au declinat toti propunerile si l-au ales pe domnul Mitu Peter, care e medic de profesie. Nici nu a manageriat ceva...a fost director la Fundatia Mileniului III, dar a fost schimbat si de acolo. Desi stiam ca asa se va intimpla si ca nu va fi ales un reprezentant al PD am vrut sa demosntram asta si am propus si noi un consilier, pe domnul Victor Negu, care e de formatie tehnica si stia despre ce e vorba. Insa acesta a primit doar 7 voturi iar restul le-a luat Mitu Peter". Vasioiu a mai adaugat ca liberalul a fost ales si ca reprezentant al CLM in nou infiintatul Consiliu Comunitar Consultativ al Municipiului Braila.

Nu numai liberalii au fost angajati fara concurs, ci toti salariatii "CET"

In ceea ce il priveste, liberalul a tinut sa precizeze ca habar nu avea ca va fi nominalizat si ales de colegii de CLM si ca presupune ca vicele Vasioiu are ceva personal cu el: "Daca as da un raspuns de genul Dan Sabau as spune ca am fost ales pentru ca merit si gata. Dar adevarul e ca am fost desemnat fara nici un aranjament. Eu mai sint membru si in comisia de sanatate mintala a judetului Braila, care iarasi e o treaba voluntara. Nu iau bani decit din AGA "Braicar", iar la aceasta societate e primul mandat in care a iesit si un pic in profit. Probabil ca doamna Vasioiu are ceva cu persoana mea. Desi eu nu am nimic personal cu dinsa. Nu stiu... Dar uneori din comisii de genul asta fac parte si consilieri PD... Banuiesc ca e ceva personal. Cit priveste alianta cu PSD, mi se pare normala atit timp cit noi lucram pentru cetateni".
Totodata, referitor la cele semnalate de democrati cu privire la angajarile unor membri PNL la "CET" ca recompensa pentru favoruri politice - find vorba de PRM-istul Traian Adrian si de sotia unui membru PNL din CA , Marian Ghionu, a tinut sa lamureasca lucrurile liberala Daniela Militaru, angajata a aceleiasi societati. Conform declaratiilor acesteia, nu numai cei doi au fost angajati fara concurs, ci toate angajarile din ultima veme din societate s-au petrecut in acelasi mod. Militaru sustine insa ca asta nu are nici o treaba cu capacitatile angajatilor, care, asa cum e si sotia lui Ghionu, fac treaba foarte buna: "Domnul Muntenita, inainte sa plece, a angajat multi, fara concurs. Nici un angajat al CET nu a dat examen pe post, fie directori, fie sefi servicii, fie sefi de birou... sint multi si nimeni nu a dat examen pe post. Lucrez de 16 ani in aceeasi institutie, si nimeni nu a dat examen pe post. Mai multe va poate spune Bajan, el e imputernicit". Daniela Militaru a confirmat cele spuse de democratul Mario Da'Ros cu privire la dificultatile financiare pe care le intimpina in acest moment societatea, insa a tinut sa precizeze ca aceasta nu se va inchide: ""CET"-ul are ceva probleme, sint probleme cu pierderile, poate fi vorba si de o restructurare, dar asta se poate intimpla intr-o societate. Avem rate de platit. Asta e societatea... Nu e prima sau ultima intreprindere cu probleme. De desfiintat nu se va desfiinta. Se va face o alta sursa pentru a elimina acesti 10 km de retea unde sint pierderi foarte mari. Nu e nimic iesit din comun". In ceea ce o priveste pe sotia liberalului Marian Ghionu, Militaru a precizat: "Sotia lui Ghionu e in subordinea mea. Eu sint sef serviciu din 8 noiembrie 2006 la Serviciul de Proiecte Dezvoltare, unde accesam fonduri Phare. Cu mindrie spun ca tocmai am implementat un astfel de proiect pe care l-am cistigat - e vorba de 75.000 de euro. Spun asta cu mindrie si am fost ajutata in mod direct de doamna Ghionu. Eu nu am fost numita acolo pe criterii politice..."
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii