Mergi la conţinutul principal

Demi Moore şi Ashton Kutcher fac campanie împotriva sclaviei

Sumele obţinute de acest fond vor fi utilizate pentru a oferi un ajutor legal persoanelor victime ale sclaviei şi pentru a le ajuta să îşi reconstruiască viaţa.
Cei doi actori americani au denunţat ceea ce ei au denumit "micul secret urât" al femeilor obligate să se prostitueze pe internet, o practică pe care Demi Moore o consideră "o sclavie a timpurilor moderne". Ashton Kutcher a declarat cu această ocazie că îşi doreşte ca internetul să se debaraseze de acest tip de trafic. Actorul american a afirmat că trei sferturi din totalul schimburilor financiare asociate traficului de femei şi de copii, estimate la 32 de miliarde de dolari pe an, au loc prin intermediul internetului. Există o formă de prostituţie care se negociază "în spatele uşilor închise ale internetului. În spatele acestor porţi închise, oamenii pot să cumpere ceva pe internet şi au sentimentul de a fi rămas complet anonimi", a declarat Ashton Kutcher. "Adevărul despre această sclavie este de fapt un mic secret urât. El se petrece peste tot, în faţa ochilor noştri, însă noi îl ignorăm", a adăugat actorul american.

Tehnologia actuală le permite anchetatorilor să îi identifice pe aceia care cumpără sex pe internet

Demi Moore şi Ashton Kutcher au declarat că au decis să organizeze o campanie împotriva traficului de persoane, indiferent dacă este vorba de sclavie sexuală sau sclavie clasică, după o vizită în Cambodgia, întreprinsă în urmă cu doi ani, unde au văzut multe fetiţe, unele în vârstă de doar 5-6 ani, care erau obligate să se prostitueze. "Pur şi simplu nu am putut să asistăm la aceste lucruri fără să facem nimic", a declarat Demi Moore. "În prezent există mai mulţi sclavi în lume decât au existat vreodată în istoria lumii", a continuat Ashton Kutcher.

Prin intermediul Fundaţiei "Demi and Ashton", cei doi actori au lansat o iniţiativă - sprijinită de Twitter, Google, Facebook şi Microsoft - care are obiectivul de a împiedica proliferarea traficului online. Demi Moore a declarat că tehnologia actuală le permite anchetatorilor să îi identifice pe aceia care "cumpără" sex pe internet.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro