Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delta Tulcea - Petrolul Ianca 2-0 (0-0)

Partida de la Tulcea, dintre nou promovata Delta si Petrolul Ianca, poate fi considerata derby-ul etapei inaugurale tinind cont de ambitia cu care s-a jucat si, implicit, a fazelor de poarta create de cele doua formatii. Din pacate, numai gazdele au reusit sa inscrie, desi, conform derularii partidei, un rezultat de egalitate ar fi fost cel mai echitabil.
Dupa o perioada de tatonare destul de lunga, in minutul 20, Petrolul a dat tonul actiunilor ofensive, dar cu toate ca a fost "servit" ca la carte de Perca, Rosu l-a driblat inclusiv pe portarul gazdelor si apoi a sutat din unghi pe linga stilpul din stinga. In minutul imediat urmator a fost rindul tulcenilor sa pericliteze poarta petrolistilor, dar la sutul lui Daniel Petre, desi Jalba era batut, Emil Cristian a reusit sa degajeze mingea de pe linia portii.
Portarul oaspetilor a mai avut o interventie foarte buna in minutul 30, pentru ca dupa numai cinci minute sa se deruleze momentul psihologic al meciului. Dupa o faza cursiva a petrolistilor, Berceanu a ramas singur cu portarul gazdelor, a sutat destul de usor, iar mingea respinsa de acesta a ajuns la Costel Rosu care nu a facut altceva, desi avea toata poarta in fata, decit sa-l tinteasca pe goal-keeperul tulcean. Si a reusit.
"Aceeasi meteahna ca in jocurile de verificare. Ducem mingea repede in fata portii, dar acolo, in loc sa cautam solutii cit mai simple, ne complicam si ratam situatii cu care nu stii daca te mai intilnesti", spunea cu naduf in drum spre cabine antrenorul Dumitru Bulancea.

Jucatorii adusi de la Portul au decis soarta partidei

La doua minute de la reluare, petrolistii au ajuns in careul advers, insa in momentul in care Berceanu a vrut sa suteze la poarta a fost impins discret de un fundas tulcean fara ca arbitrul de centru sau asistentul de pe acea parte sa sesizeze infractiunea.
Dupa numai sapte minute insa, la o centrare in careul Petrolului, conducatorul meciului a considerat ca unul dintre fundasii oaspetilor a faultat si a aratat punctul cu var, iar Daniel Petre a deschis scorul.
In minutul 63, Moldoveanu a avut golul egalizator in virful bocancului numai ca sutul lui nu a gasit tinta. Si cum ocaziile se razbuna, cu un sfert de ora inainte de finalul partidei, Grigorov a sutat de la 14 metri si a marit avantajul formatiei sale, min. 75: 2-0.
Petrolistii au alergat in continuare dupa gol, au periclitat in citeva rinduri poarta adversa, cea mai clara ocazie fiind ratata de Bosoi in minutul 83, dar tabela nu s-a mai modificat.
"Nici nu concepeam sa plecam de la Tulcea fara macar un punct. Dar asa este fotbalul, daca ai trei-patru situatii de a marca si nu concretizezi, in general, ocaziile se razbuna. Daca am fi dat gol, poate nici arbitrul nu acorda acel unsprezece metri si rezultatul ar fi fost probabil altul. Nu-i nimic, trebuie sa invatam din greseli pentru ca pe viitor sa putem evita astfel de situatii", a declarat presedintele Iancu Teodorescu.
Petrolul: Jalba - Bosoi, Em. Cristian, Smeu, Bulancea - Moldoveanu (min. 75: Tudor), Balta (min. 65: Bandarica), Perca, Rosu - Grosu, Berceanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii