Mergi la conţinutul principal

Delia, Andra, Lidia Buble şi Maria Cârneci la Zilele Brăilei

• concertele binecunoscutelor soliste vor avea loc în perioada 13 - 15 august, pe Faleza Dunării • primarul Marian Dragomir a anunţat că tot cu această ocazie brăilenii vor avea parte de focuri de artificii, spectacole de lasere şi multe alte surprize • ca o noutate, în acest an, organizarea târgurilor de pe faleză va fi diferită, astfel încât zona de grătare să nu perturbe în niciun fel expoziţiile şi restul evenimentelor • în Grădina Mare vor fi spectacole de jazz şi blues • se vor organiza concerte în Parcul Monument, dar şi în cartiere • Primăria nu a precizat, deocamdată, cât va costa toată distracţia

 

Surprize în lanţ şi artişti în vogă aduşi pentru brăileni. Asta promite primarul Marian Dragomir de Zilele Municipiului Brăila, în perioada 10 - 15 august. Acesta a făcut public afişul evenimentului, alături de numele artiştilor care vor performa în perioada respectivă pentru brăileni. Dacă anul trecut marea surpriză a reprezentat-o trupa Carla's Dreams, ei bine, Primăria a încercat să menţină ştacheta şi în 2017. Astfel, în data de 13 august (duminică) artistul serii va fi Delia. Luni, pe 14 august, seara a fost rezervată iubitorilor muzicii populare, astfel că artistul serii va fi celebra interpretă Maria Cârneci, al cărei spectacol se va încheia cu focuri de artificii. De asemenea, în ultima seară, pe 15 august, pe scena din Brăila vor urca Lidia Buble şi binecunoscuta cântăreaţă Andra. După show-ul artistelor, va urma şi un spectacol de lumini laser.

“Sper ca aceşti artişti pe care îi aducem la Brăila să fie pe gustul tuturor. Sunt sigur că vor face un spectacol de acelaşi calibru cu cel realizat anul trecut de Carla's Dreams. Având în vedere numele şi experienţa lor, eu sunt ferm convins că brăilenii vor fi mulţumiţi că am încheiat aceste contracte din timp”, a afirmat Dragomir, făcând precizarea că foarte mulţi tineri i-au scris mesaje pe Facebook şi i-au cerut în mod expres să o aducă pe Delia la Brăila.

Edilul-şef a ţinut să sublinieze că în timpul concertelor băncile de pe faleză vor fi înlăturate, cu excepţia serii dedicate muzicii populare, când va concerta Maria Cârneci, însă în niciuna dintre seri zona nu va fi împrejmuită cu gard.

“Vor exista câteva zone împrejmuite cu gard, dar doar pentru delegaţiile din străinătate. Lor trebuie să le asigurăm o anumită protecţie. Consilierii, primarul, vor sta printre oameni, nu vor avea zone speciale”, a mai adăugat Dragomir.

În ceea ce priveşte costurile presupuse de organizarea din acest an a Zilelor Brăilei, primarul nu a putut spune, deocamdată, la ce sumă se va ajunge în final. “Tot ce pot spune la ora actuală este că vom depăşi costurile de anul trecut, dar este justificabil, pentru că avem mai mulţi artişti şi mai multe evenimente organizate. Încă nu am semnat toate contractele şi de aceea nu putem veni cu o sumă completă, dar la final vom preciza şi aceste detalii, datele fiind publice”, ne-a declarat edilul-şef. Reamintim că, în 2016, organizarea Zilelor Brăilei a costat circa 200.000 lei.

 

Concerte blues în Grădina Mare, evenimente interesante pe Faleză

Pe lângă artiştii cap de afiş care vor concerta în acest an şi pe care îi consideră de primă clasă, primarul Marian Dragomir a precizat că a încercat ca de Zilele Brăilei să organizeze cât mai multe evenimente cu o adresabilitate generală.

“Zilele Municipiului Brăila vor începe din 10 august şi se vor desfăşura până în data de 15 august. Avem Festivalul Naţional de folclor «Lină Chiralină», Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret «Cărăbuş», Târgul Naţional al Meşterilor Populari, Competiţia de Canotci coordonată de Ivan Patzaichin, Parada Maşinilor de Epocă, Târgul Naţional al Anticarilor şi Buchiniştilor, Spectacole de muzică atât pe Faleza Dunării, cât şi Grădina Mare, Parcul Monument, dar şi în toate cartierele aşa cum am obişnuit brăilenii încă de anul trecut. Ca genuri muzicale, plecăm de la muzică populară şi mergem prin toate genurile, inclusiv prin blues şi jazz, pentru că vor fi astfel de concerte în Grădina Publică”, a mai adăugat Dragomir, subliniind că şi artiştii din această nişă sunt unii renumiţi, fără a divulga încă vreun nume.

 

Se schimbă regulile expoziţiilor, iar grătarele vor fi poziţionate spre Moara Violatos

În aceeaşi ordine de idei, primarul Marian Dragomir a mai punctat că în acest an, pe lângă faptul că a decis să aducă mai mulţi artişti la Brăila, de Zilele Municipiului, vor exista câteva schimbări şi la capitolul organizării târgurilor şi expoziţiilor de pe Faleza Dunării. Acesta a ţinut să puncteze că va permite o zonă cu terase, mici şi grătare, însă vor exista impuneri clare privind montarea de coşuri de fum şi se va avea în vedere ca expoziţiile să nu fie în niciun fel perturbate.

“Vom face o schimbare a organizării târgului de pe faleză. Vom avea în prima parte zona de meşteri populari, urmaţi de expozanţi. Zona pentru divertisment şi abia în partea de final, terasele şi renumitele grătare care trebuie să fie absolut toate dotate cu coş pentru fum. Aţi văzut că la unele dintre manifestările Primăriei Municipiului Brăila am interzis grătarul, dar la Zilele Brăilei, având în vedere faptul că există mulţi doritori, nu vom mai interzice. Dar îi vom concentra într-o zonă, astfel încât să nu îi deranjeze pe cei care vor să admire târgul meşterilor populari sau zona de expoziţie cu vânzare. Deci cei care vor să mănânce, vor avea o zonă specială, iar cei care vor să admire lucrurile şi să cumpere de la expozanţi vor avea o altă zonă. Dar vor fi una în continuarea celeilalte. De asemenea, tot ca o noutate, vom avea mai multe trupe de teatru, mai multe formaţii de la oraşele înfrăţite. Dar sunt chestiuni de detaliu pe care le vom prezenta în viitorul apropiat. Vom avea şi anul acesta două ecrane pentru concerte ca şi anul trecut”, a mai adăugat Dragomir.

 

Primarul îi invită pe brăileni şi la «Hariclea Darclee»

Cu aceeşi ocazie, edilul-şef a ţinut să le lanseze o invitaţie brăilenilor pentru Concursul Internaţional de Canto “Hariclea Darclee”, care va avea loc în acest weekend. Cu această ocazie, Dragomir a anunţat că la eveniment va participa şi consulul Republicii Populare Chineze, ca invitat special.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro