Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delegatie de la "Laminorul", chemata la Palatul Victoria

La inceputul acestei saptamini, o delegatie din partea SC "Laminorul" este convocata la Palatul Victoria pentru o noua discutie cu vicepremierul Gheorghe Pogea pe tema privatizarii unitatii brailene. Asta dupa ce, saptamina trecuta, sindicatul de la "Laminorul" a cerut sprijinul vicepremierului in realizarea unei privatizari de succes in cazul acestei societati. Temerile sindicatului se leaga de faptul ca actualul ofertant pentru pachetul majoritar de actiuni scoase la vinzare de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), nu are experienta in domeniul metalurgiei, fapt pentru care ar putea fi depunctat in momentul in care comisia autoritatii va analiza oferta tehnica si financiara depusa de potentialul investitor. "Noi am mai discutat cu ministrul de stat Pogea si i-am cerut prijinul pentru o privatizare reusita. Acum, de la cabinet ne-a chemat pe mine, din partea sindicatului, si pe Virgil Sinca, din partea conducerii societatii, la o discutie pe tema privatizarii la care ar urma sa participe reprezentanti si din partea AVAS precum si din partea Consiliului Concurentei. Nu ne dorim altceva decit o privatizare rapida si reusita pentru ca nu mai rezistam mult. Am explicat vicepremierului ca de fapt in spatele
acestui ofertant se afla de fapt firma daneza "Danscan Steel" care
a mai incercat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la
"Laminorul" si am subliniat ca nu cerem nerespectarea legislatiei in domeniu", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca.
Reaminim ca in cadrul anuntului de privatizare, recent publicat, AVAS a primit o singura oferta pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la SC "Laminorul". Ofertantul este "Donau Commodities" SRL, firma administrata de cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul legal in Romania al companiei "Danscan Steel" Danemarca. Important de mentionat este ca "Danscan Steel" a incercat de mai multe ori sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la "Laminorul", fara succes insa, intrucit din cauza unor vicii de procedura, nu a ajuns niciodata la masa negocierilor cu vinzatorul.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii