Mergi la conţinutul principal
Programul complet de Ziua Naţională, la Brăila

Defilare, concerte, fasole, Târg de Iarnă şi feerie de lumini

• programul pregătit de autorităţi va începe, sâmbătă, 1 Decembrie, la ora 10.00, epicentrul distracţiei fiind, ca de fiecare dată, în Piaţa Independenţei • Târgul de Iarnă va fi accesibil brăilenilor încă de vineri, 30 noiembrie, chiar dacă deschiderea oficială va fi sâmbătă • luminile de sărbători vor fi aprinse în tot oraşul sâmbătă, la ora 17.00 • vor fi luminate feeric toate străzile principale, mai puţin Str. Mihai Eminescu, unde instalaţiile vor fi pornite pe 6 decembrie, de Ziua Municipiului

 

Pregătirile pentru Sărbătoarea Naţională de pe 1 Decembrie, dublată anul acesta de Centenarul Marii Uniri, la care se adaugă celebrarea celor 650 de ani de la prima atestare documentară a Brăilei, erau, ieri, pe ultima sută de metri în municipiul nostru. Ca de obicei, epicentrul distracţiei va fi în Piaţa Independenţei, acolo unde se vor desfăşura atât ceremoniile militare cât şi spectacolele pregătite de Primărie. Tot acolo, mai exact în parcarea de lângă Palatul Administrativ, au fost montate cele 40 de căsuţe din lemn ce vor fi puse la dispoziţia meşterilor populari şi a comercianţilor participanţi la ediţia din acest an a Târgului de Iarnă. Peste 50 de agenţi economici şi-au anunţat prezenţa anul acesta, iar pentru că spaţiul nu a permis montarea mai multor căsuţe, în unele dintre acestea îşi vor expune mărfurile câte doi participanţi. Vor fi prezenţi comercianţi şi meşteri populari din toate zonele ţării, dar şi din Republica Moldova. Târgul se va deschide oficial pe 1 decembrie, la ora 10.00, însă mulţi dintre participanţi îşi vor expune mărfurile încă de vineri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, aşa încât brăilenii care vor avea zi liberă să poată veni deja la cumpărături.

Iluminatul de sărbători, atât în perimetrul Târgului de Iarnă cât şi în restul municipiului, va fi pornit, însă, abia în seara zilei de sâmbătă, 1 decembrie, la ora 17.00. Primăria promite o feerie de lumini cum nu a mai fost până acum în Brăila. “Pe lângă instalaţiile comandate de noi, firma Luxten a mai pus în plus multe altele. Va fi ceva absolut deosebit”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir. Acesta a punctat că, din cauza volumului foarte mare de muncă, pe strada Mihai Eminescu încă nu au fost montate toate instalaţiile pregătite pentru această arteră de promenadă. “Pe strada Mihai Eminescu vor fi lumini deosebite faţă de anii trecuţi, însă acestea vor fi aprinse pe 6 decembrie, de Ziua Municipiului”, ne-a precizat primarul Dragomir.

Un alt lucru bun este că reabilitarea statuii Ecaterinei Teodoroiu, la baza căreia se vor depune flori cu ocazia Centenarului Marii Uniri, va fi finalizată până pe 1 Decembrie. Cel puţin aşa promite restauratorul Dumitrel Pandrea, cel care, împreună cu o echipă de specialişti, a lucrat în ultimele săptămâni la curăţarea statuii şi a soculului acesteia, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Culturii.

Bineînţeles, nu va lipsi din program tradiţionala fasole cu cârnaţi. Primăria va pregăti nu mai puţin de 3.000 de porţii, ca să ajungă pentru cât mai multă lume.

 

Programul de 1 Decembrie, în cele mai mici detalii

În conformitate cu programul oficial pus la dispoziţie de Primărie, pe 1 Decembrie lucrurile se vor derula astfel:

Ora 9.50 – Întâlnirea oficialităţilor civile şi militare. Participă, de asemenea, reprezentanţi ai clerului, ai serviciilor publice deconcentrate, ai partidelor politice, ai agenţilor economici, ai mass-mediei, cetăţeni.

Ora 10.00–10.10 – Ceremonialul militar şi religios: Semnalul Trompetului, Marşul de întâmpinare, Prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare, Intonarea Imnului Naţional al României. Serviciul religios oficiat de soborul de preoţi.

Ora 10.10–10.15 – Rostirea alocuţiunii referitoare la sărbătorirea Zilei Naţionale a României: Prefectul Judeţului Brăila - George Adrian Paladi

Ora 10.15–10.20 – Deplasarea oficialităţilor şi a celorlalţi participanţi la locul de primire a a defilării militare. Realizarea dispozitivului de defilare.

Ora 10.20 –10.35 – Defilarea blocului de paradă şi defilarea Muzicii Militare

Ora 10.35–10.45 – Depuneri de buchete de flori cu însemnele naţionale (panglică tricolor, aranjament floral în culorile drapelului României) la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu.           

Deschidere Târgul de Iarnă: Ora 10.00 – 20.00

Dechidere atelierelor “Români în anul Centenar” - Biblioteca Judeţeană

Ora 10.45 – Fasole cu cârnaţi – Primăria Municipiului oferă 3000 de porţii.

Ora 10.45 – Spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naţionale a României

10.45 - Concert Maria Ciocan

11.00 - Concert GRIGORE LEŞE

11.45 - Ansamblul “Lozioara” din Străşeni, Republica Moldova

12.15 - Ansamblul “Dunărenii”, Chiscani

12.45 - Ansamblul   “Izvoraşul “  din Cahul, Republica Modova

Platoul Primăriei

Ora 17.00 – Aprinderea iluminatului de sărbători în municipiul Brăila

17.00 - Ansamblul “Muşeţeanca” şi “Hora Măxinenilor”  Însurăţei

17.45 - Ansamblul “Altona”- Cerna, Tulcea

18.15 - Ansamblul “Izvoraşul” din Cahul, Republica Modova

18.40 - Ansamblul “Constantin Condruz”, Gemenele

19.10 - Ansamblul “Kymata” al Uniunii Elene din România, Comunitatea Elenă Prahova

19.30 - Ansamblul “Lozioara” din  Străşeni, Republica Moldova

20.00 - Ansamblul “Pandora” Brăila

20.30 - Recital Trupa ANTIC

Concertele şi alte suprize pregătite de Primărie vor continua, în fiecare zi, până duminică, 9 decembrie. Vom reveni cu detalii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro