Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deduceri din impozit, incepind cu 2007

Odata cu integrarea in Uniunea Europeana, preconizata pentru data de 1 ianuarie 2007, Guvernul promite populatiei o serie de recompense fiscale, care vor face impozitul pe venitul global mai suportabil.
Noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la anul prevede deducerea anumitor cheltuieli ale cetateanului din impozitul pe care statul il percepe venitului obtinut. Se urmareste astfel incurajarea investitiilor realizate de romanii de rind. Fie ca este vorba despre propria locuinta sau despre sanatate, cetatenii sint astfel motivati sa acorde mai multa atentie propriei bunastari.
Prin urmare, incepind de anul viitor, Codul Fiscal reintroduce deducerea din impozitul pe venitul global in cazul montarii de termopane. Proprietarul unui imobil isi poate deduce cheltuielile pentru acest tip de ferestre in limita a 200 de euro, obtinind o reducere de la plata impozitului pe venit.
Si cei care isi vor asigura casele vor beneficia de o deducere in limita a 200 de euro din impozitul pe venit, daca prezinta contractul de asigurare.
Persoanele care isi asigura sanatatea vor beneficia, de asemenea, de deduceri. Asigurarile voluntare private de sanatate vor fi deductibile la calculul impozitului pe venit. Contravaloarea a 200 de euro, reprezentind prime pentru asigurari voluntare de sanatate, va fi, anual, deductibila la calculul impozitului pe venit.
Nu au fost uitate nici vinzarile de bunuri second-hand. In cadrul regimului special aplicat bunurilor second-hand, vindute de catre un intermediar specializat, guvernul promite calcularea diferentiata a TVA. Taxa pentru bunurile second-hand se calculeaza la marja de profit a persoanei revinzatoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii