Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Declaratiile politice ale fostului director al Casei Judetene de Pensii afecteaza grav imaginea institutiei"

Directorul interimar al Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila, Sorin Enache, este de parere ca declaratiile politice ale fostului director, consilierul judetean PSD Ion Rotaru, nu fac decit sa afecteze grav imaginea si activitatea institutiei. Acesta a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca, din punctul sau de vedere, fostul director ar trebui sa se decida daca mai doreste sau nu sa revina pe acest post: "La nivelul institutiei se simte nevoia unei decizii, atit angajatii, cit si oamenii cu care lucram zilnic doresc asta. Nu comentez atitudinea sa din punct de vedere politic, dar autosuspendarea este complet neprincipiala. Masura a fost speculata deoarece legea i-a permis acest lucru, dar trebuia sa se gindeasca la faptul ca acest lucru nu este decit in dezavantajul tuturor. Atitudinea sa seamana cu cea a comandantului de nava care a fost primul care a parasit corabia".
Declaratiile lui Sorin Enache vin ca un raspuns la afirmatiile facute, saptamina trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, de Ion Rotaru, care a precizat ca "a imi depune demisia inseamna sa revin la locul de munca, sa lucrez perioada de preaviz de 30 de zile, sa-l dau un pic la o parte pe actualul director, sa incurc oarecum treburile, pina imi dau seama despre ce e vorba - pentru ca am fost plecat o perioada - sa preiau gestiunea si apoi s-o predau". In acest context, Sorin Enache a precizat ca declaratiile politice la adresa institutiei sint ultimul lucru de care aceasta are nevoie, in conditiile in care volumul de munca este foarte mare, iar oamenii cu care lucreaza fac parte dintr-o categorie dificila: "In luna iulie 2005, cind am venit la conducere, am gasit peste 12.000 de dosare care erau puse la uscat, datorita faptului ca inundatiile le-au surprins aruncate pe jos. Mai mult, cind am vrut sa fac cunostinta cu angajatii, am gasit niste oameni care aveau capul in pamint si tremurau in timp ce vorbeau, o atitudine complet neportivita unei activitati productive. In citeva luni am reusit sa schimb lucrurile, colegii si pensionarii au reusit sa ma cunoasca, iar activitatile se desfasoara asa cum trebuie. Aici este treaba multa, numai sa fim lasati in pace".
Una dintre problemele ridicate de actuala conducere a CJP se refera la faptul ca, desi Rotaru este autosuspendat de 21 de luni, stampila institutiei a fost recuperata de abia la sfirsitul anului trecut. Acesta a mai adaugat faptul ca si-ar fi dorit sa aiba o relatie colegiala cu fostii directori, chiar sa se consulte cu ei in unele probleme si ca aceasta declaratie nu este un atac politic: "Afirmatiile mele sint pur profesionale si nu au legatura cu politica, dar nu mi se pare corect ca atit eu, cit si oamenii cu care lucram, sa fim tratati asa. Eu am o meserie pe care stiu sa o fac bine, nu are legatura cu functia pe care o ocup aici si daca miine nu voi mai fi director, nu o sa mor de foame, dar macar sa stiu in ce directie sa o iau".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii