Skip to main content

Declaratia informativa se depune pina la data de 30 iunie

Formularul 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari pe venit" , cod 14.13.01.13/I se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, cu exceptia veniturilor de natura salariala si asimilate acestora pina la data de 30 iunie a anului curent, pentru veniturile platite in anul fiscal expirat.
Precizarea apartine Directiei Generale a Finantelor Publice Braila, si are menirea de a pune capat confuziilor create de data limita pentru depunerea documentului respectiv.
In conformitate cu prevederile art. 93 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobat, cu modificari, de Legea nr. 163/2005 si ale art. 4 din OMFP nr.2017/2005 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, declaratia se completeaza in doua exemplare, originalul se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al platitorului de venit sau unde acesta este luat in evidenta fiscala, iar copia se pastreaza de catre platitorul de venit.
Platitorii de venituri au obligatia depunerii declaratiei in format electronic, pe suport magnetic sau optic, prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice. Suportul magnetic sau optic va fi insotit de exemplarul listat pe hirtie al declaratiei pentru unitatea fiscala, semnat si stampilat, potrivit legii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu