Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizia privind dezbaterea in plen a Regulamentului Camerei, aminata

Conducerea Camerei Deputatilor a aminat pentru astazi luarea unei decizii privind dezbaterea in plen a proiectului de modificare a Regulamentului Camerei, proiect care vizeaza, in principal, schimbarea presedintelui acestui for.
Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a declarat, dupa sedinta conducerii Camerei, ca Regulamentul nu a putut fi introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pentru ca exista controverse privind modul in care acesta a fost avizat de Comisia juridica.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va discuta marti cu conducerea Comisiei juridice si cu presedintele Comisiei de regulament modul in care s-au desfasurat lucrarile la Comisia juridica.
Aceasta comisie a avizat favorabil, la sfirsitul saptaminii trecute, proiectul de modificare a Regulamentului Camerei, dar avizul dat a fost contestat de PSD si PRM, pe motiv ca lucrarile comisiei s-au desfasurat neregulamentar pentru ca nu ar fi existat cvorumul necesar de sedinta.
Kelemen Hunor (UDMR), chestor al Camerei Deputatilor, a declarat agentiei MEDIAFAX ca, in cazul in care conducerea Camerei Deputatilor va constata ca avizul Comisiei juridice s-a dat in conditii regulamentare, atunci proiectul de modificare a regulamentului Camerei va fi introdus in plen, dupa ce Comisia pentru regulament va intocmi un raport suplimentar.
Lucian Bolcas (PRM), vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a declarat ca atit Alianta PNL-PD cit si PSD "se folosesc de mijloace procedurale si neprocedurale intr-un joc care depaseste limitele admisibile ale confruntarii politice".
Bogdan Olteanu (PNL) nu crede ca sedinta de luni a conducerii Camerei si motiunile pe care vrea opozitia sa le depuna la Parlament ar reprezenta o victorie a PSD in procesul de schimbare a presedintelui Camerei. "Nu cred ca ploaia de motiuni este o victorie nici a opozitiei nici a Parlamentului Romaniei. Nu cred ca e formula fericita din punctul de vedere a rolului si imaginii Parlamentului. Cred ca Parlamentul trebuie sa faca altceva, trebuie sa adopte legi si insistenta noastra este sa terminam cit mai repede cu regulamentul, pentru a putea sa se adopte legi din programul de guvernare si legi privind integrarea", a spus Olteanu.
Olteanu a mai declarat ca proiectul de modificare a Regulamentului Camerei nu poate fi analizat in procedura de urgenta, pentru ca nu este lege, dar va fi dezbatut "cu cea mai mare viteza".
Daca nu au reusit sa cada de acord asupra introducerii pe ordinea de zi a plenului a proiectului de modificare a Regulamemtului Camerei, membrii Biroului Permanent al Camerei au cazut insa de acord ca deputatii sa lucreze saptamina aceasta intr-un program "mai energic", adica de la 09.00 la 21.00, cu o pauza de masa la prinz.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii