Mergi la conţinutul principal

Debut en fanfare al atleţilor brăileni la Balcaniada din Turcia

* Iulia Banaga a devenit dublă campioană balcanică, la 400 m garduri şi cu ştafeta 4x100 m plat * în proba de ştafetă medaliată cu aur a fost şi brăileanca Andreea Caracudă * Iconaru şi-a trecut în cont argintul cu ştafeta 4x100 m plat

 

 

Atleţii brăileni au avut evoluţii excelente în prima zi a Balcaniadei de atletism pentru junuiori I de la Istanbul, ei au cucerit trei medalii de aur şi una de argint.

Evidenţiata delegaţiei brăilene în prima zi a competiţiei a fost Iulia Banaga. Sportiva cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Oneşti pregătită de profesorul Nicolae Iorga a cucerit două titluri balcanice. Banaga a obţinut aurul la 400 m garduri, cu timpul de 1:00:38 şi şi-a reconfirmat baremul pentru Campionatele Mondiale, apoi a devenit campioană balcanică şi în proba de ştafetă 4X100 m plat.

La proba de ştafetă, în primul schimb a alergat tot o atletă de la LPS Brăila, Andreea Caracudă, de la grupa profesoarei Sica Lazăr. Craioveanca Vanesa Balaci a alergat în schimbul al doilea, Banaga în al treilea iar în ultimul schimb România a fost reprezentată de stelista Marina Baboi.

Alexandru Iconaru a concurat în prima zi doar în proba de ştafetă 4x100 m plat unde România s-a clasat pe locul al doilea.

Din delegaţia României la balcaniada de la Istanbul face parte şi profesorul Nicolae Iorga.

Rezultatele obţinute de sportivii brăileni în prima zi a Balcaniadei din Turcia sunt foarte bune, Banaga şi-a reconfirmat baremul pentru mondiale, Caracudă a trecut peste problemele de sănătate şi a avut o evoluţie foarte bună în primul schimb al ştafetei care a cucerit aurul. Cu siguranţă că în ziua a doua palmaresul brăilenilor se va îmbogăţi”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro