Mergi la conţinutul principal

De Ziua Marinei, la Brăila: expoziție de navomodele, tehnică militară pe Faleză și distractivele concursuri marinărești

* brăilenii de toate vârstele sunt așteptați la Brăila Mall, la expoziția de navomodele și instrumente marinărești * cei mici pot participa la atelierele interactive de noduri marinărești * sâmbătă, 13 august, vor putea fi vizitate navele militare acostate pe Faleză, precum și o inedită expoziție de tehnică militară și armament * de Sfânta Maria, va fi prezentat exercțiul naval "Forțele Navale Române 22", iar Zeul Neptun va patrona jocurile și concursurile marinărești * ziua de 15 august se încheie la ora 20.30, cu retragerea cu torțe purtate de marinarii Flotilei Fluviale pe Calea Călărașilor

 

 

 

Manifestări organizate de militarii Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" Brăila, de Ziua Marinei Române.

Sărbătorită, pentru prima dată, în urmă cu 120 de ani - 15 august 1902, la bordul crucișătorului românesc "Elisabeta" - Ziua Marinei Române îmbină, an de an, elementele tradiționale marinărești (culminând cu jocurile marinărești organizate pe Faleza Dunării și Parada navelor militare și civile) cu diferitele etape de dezvoltare și modernizare a Marinei Militare. Anul acesta, marinarii le-au pregătit noi și noi surprize brăilenilor.     

"Militarii fluviali vă dau întâlnire la Brăila Mall, unde au pregătit mai multe surprize: expoziții de navomodele, instrumente de lucru pe hărțile de navigație, prezentarea ofertei educaționale a instituțiilor de învățământ de marină, ateliere interactive de noduri marinărești, lucrări de matelotaj. Toate acestea vor fi asortate cu un concert susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila", precizează surse din cadrul Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" Brăila.

Mai mult, marinarii le-au pregătit celor mici întâlniri cu Zeul Neptun, pirați și nimfe, dar și un foto-corner pentru păstrarea amintirilor acestei zile. De asemenea, brăilenii vor putea vizita sâmbătă, 13 august, navele militare fluviale care vor fi acostate în zona centrală a Falezei Dunării, precum și o inedită expoziție de tehnică militară și armament.

Luni, 15 august (sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului), de la ora 10.00, brăilenii sunt așteptați pe Faleza Dunării, pentru a sărbători Ziua Marinei Române, împreună cu marinarii militari. După ridicarea Pavilionului, Geacului și Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, urmată de o scurtă slujbă religioasă și de alocuțiunile oficialităților, va fi prezentat publicului exercițiul demonstrativ naval întrunit "Forțele Navale Române 22", iar Zeul Neptun va patrona, după obicei, jocurile și concursurile marinărești.

Ziua de 15 august se încheie la ora 20.30 cu retragerea cu torțe purtate de marinarii Flotilei Fluviale pe traseul Calea Călărașilor - Bariera Călărașilor - Ansamblul comemorativ Viziru (Ciocârlia).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro