Mergi la conţinutul principal

De Zilele Brăilei, Berti Barbera şi Nicu Patoi vin la “The Music Pub”

• este vorba despre un concert adresat tuturor amatorilor de muzică bună din Brăila, ce va avea loc pe 11 august, de la ora 21:00, pe terasa The Music Pub (lângă patinoar) • cei doi muzicieni talentaţi, Berti Barbera şi Nicu Patoi, au lansat de curând un album de excepţie, intitulat “100 hours”

 

Se anunţă o perioadă de sărbătoare pentru brăileni începând din acest weekend, iar Zilele Brăilei vor fi în centrul atenţiei şi pe terasa The Music Pub. Este vorba despre un concert Berti Barbera şi Nicu Patoi, doi artişti extrem de cunoscuţi în rândul iubitorilor de muzică bună, care vin în oraşul nostru cu un proiect nou, tocmai cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila. Concertul va fi unul în aer liber, pe scena terasei The Music Pub (lângă patinoar), vineri, 11 august, începând cu ora 21:00 şi are ca obiectiv principal, potrivit organizatorilor, aducerea laolaltă a oamenilor de valoare din oraş, care ascultă muzică pop, blues, rock sau jazz.

Duo-ul Berti Barbera şi Nicu Patoi, a lansat de curând un nou album, intitulat “100 hours”, un material de excepţie, înregistrat în regim acustic şi pe care nu există niciun fel de efect artificial sau corecţie digitală.

Din programul concertului Berti Barbera & Nicu Patoi de vineri, pe scena The Music Pub, fac parte următoarele piese: “Big yellow taxi”, “Pride & joy”, “Blackbird”, “My baby just cares for me”, “Am I wrong”, “Solsbury hill”, “If you’re a viper”, “Shame, shame, shame”, “I can’t dance”, “Wish you were here”, “Every breath you take”, “Kashmir”, “Perfect day”.

Cei interesaţi de eveniment trebuie să ştie că preţul biletului este 20 lei, iar rezervări se pot face la numărul de telefon: 0746/479.279.

 

Cine sunt Berti Barbera şi Nicu Patoi

Berti Barbera a absolvit Academia de Arte din Bucureşti, în 1994. Pe plan muzical, colaborările artistului au fost extrem de bogate şi diverse. Între 1994 şi 1997 face parte din trupa Voltaj 88, iar biografia sa cuprinde colaborări cu o parte dintre cele mai importante nume de la noi, atât trupe, cât şi solişti precum Timpuri Noi, Taxi, Cargo, Proconsul, Direcţia 5. Talisman, Phoenix, dar şi CătălinTârcolea, Ilie Stepan, Analia Selis şi alţii. Din 1996 este vocalist şi membru fondator al trupei Blues Convention, alături de Florin Ochescu. În ultimii 10 ani, Berti Barbera se remarcă printr-o activitate intensă şi diversificată, în ţară şi străinătate, cu stiluri şi abordări în sfera jazzului, a bluesului sau a rockului, alături de Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu şi mulţi alţii. A avut întâlniri memorabile în cadrul unor seri de jam session cu Larry Coryell, The Blues breakers, Corey Harris sau The Scorpions. În 2002, un moment notabil îl reprezintă colaborarea pentru cinci dintre piesele albumului “Let the good times roll”, al Big Bandului Radio. Anul 2005 îi aduce pe Berti Barbera şi pe Nicu Patoi în studioul muzical, pentru noul CD “Berti Barbera & NicuPatoi - Confident Stories - Live in Timişoara”.

De-a lungul anilor, pe Berti Barbera îl întâlnim desfăşurându-şi activitatea în zone diverse: coprezentator, alături de Iulian Vrabete (trupa Holograf) al emisiunii muzicale “Taverna”, difuzată săptămânal pe TVR1 - din 2003. Gazda “Nopţilor Albe de lângă Biserica Neagră”, emisiune muzicală prezentată în direct în cadrul Festivalului “Cerbul de Aur” - din 1997. Autorul unor articole de specialitate în publicaţiile “Stage Pass”, “Musical Report”, “Art&Roll”, “Revista Radio”, “Playboy” , “Sunete”, “Time Out”, “Dilema Veche” etc. Reprezentant al României, în calitate de “voting spokesperson” la Concursul “Eurovision 2005”. Inclus în Enciclopedia “Who Is Who” a personalităţilor din România, ediţia 2006. Realizator şi prezentator al emisiunilor “Berti Barbera vă recomandă”, “CD Man Berti Barbera” şi “Jazzy Hour” la Radio România Muzical (97,6 MHz) şi multe altele.

Nicu Patoi s-a născut în 1971, la Galaţi, şi a fost atras încă din copilărie de tot ce înseamnă muzică. A moştenit talent şi chemare spre arta sunetelor de la familia mamei sale, iar la vârsta de 7 ani a primit prima chitară. Deşi concerta prietenilor acesta a început studiul chitarei abia la 13 ani, destul de târziu. Contactul cu chitara electrică a fost foarte rapid şi pasional, a urmat formaţia şcolii, iar de atunci chitara a devenit un mod de a trăi, o filosofie de viaţă. În 1995, Nicu Patoi înfiinţează Platonic Band, proiect personal, instrumental, bazat pe compoziţiile proprii. Trupa se remarcă rapid şi în scurt timp apare în emisiuni TV de gen. În 1996, Nicu Patoi a absolvit Facultatea de Litere şi ştiinte, secţia matematică-informatică. Tot în 1996, o data cu mutarea în Bucureşti, începe colaborarea cu Ştefan Bănică Junior.  Platonic îşi schimbă în totalitate componenţa în 1997, atunci când înregistrează şi albumul de debut a “Saved By The Holy Love”.

În 2003, lui Nicu Patoi i se propune să preia partea muzicală a emisiunii Taverna şi astfel Platonic devine trupa gazdă a emisiunii, cântând sute de piese alături de cei mai importanţi artişti din ţară. Ca o urmare firească a acestei emisiuni, în 2004 apare proiectul Duo Berti Barbera / NicuPatoi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro