Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Sarbatori, Crucea Rosie a oferit brailenilor produse de aproape 230 milioane lei

In cursul lunii decembrie, Filiala de Cruce Rosie Braila a oferit ajutoare de aproximativ 230 milioane lei familiilor sinistrate din municipiu, cit si altor persoane defavorizate. Astfel, 64 de familii afectate de inundatiile care au lasat urmari grave in cartierele marginase ale municipiului au primit de la Crucea Rosie alimente de baza: ulei, zahar, orez, conserve, fasole, paste fainoase, drojdie, etc. Dupa cum ne-a informat Florica Focsa, presedintele Filialei de Cruce Rosie Braila, criteriile dupa care s-au impartit aceste ajutoare au fost impuse de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania si au fost respectate intocmai, in teritoriu, in sensul ca beneficiarii trebuia sa indeplineasca unele conditii. Printre acestea, sa fi avut casele afectate de inundatii peste 50%, membrii familiilor respective sa aiba virste de peste 65 de ani sau sa fie familii cu peste cinci copii, dintre care trei sa aiba virstele sub 5 ani.
"Tot in luna decembrie, am distribuit pentru 169 de familii sinistrate din cartierele municipiului saci de dormit, vane sau cadite de spalat, pachete igienice si bidoane cu apa, iar de Sfintul Nicolae, 5 familii au beneficiat de alimente de baza de la Crucea Rosie", a precizat Florica Focsa.
Potrivit sursei citate, de Mos Nicolae, Filiala de Cruce Rosie Braila nu i-a uitat nici pe batrinii din caminele orasului. Impreuna cu elevii clasei a II-a de la Scoala generala nr. 6, care au daruit batrinilor si un spectacol de colinde, voluntari de Cruce Rosie au oferit batrinilor de la Caminul "Sf. Apostoli Petru si Pavel" pachete cu dulciuri, cit si cadouri celor aniversati de ziua numelui. Cu acestea, ajutoarele Filialei de Cruce Rosie s-au cam terminat. Desi, zilnic, sediul organizatiei locale este luat cu asalt de zeci de braileni care cer produse alimentare sau alte ajutoare, sponsorii nu se prea inghesuie sa contribuie la actele de caritate derulate de Crucea Rosie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii