Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De miercuri, incepe repartizarea manualelor catre scoli

Desi o buna parte dintre manualele comandate de scolile brailene au fost trimise de edituri, peste 70% dintre comenzi fiind deja onorate, mai sint edituri care inca nu au trimis nici un titlu. Printre exemplele negative se numara editurile "Calvallioti" (care trebuie sa trimita manuale pentru limba franceza), "Akademos", "LVS Crepuscul", "Niculescu" (numai aceasta editura are comandate 25 de titluri, din care nu a trimis niciunul), "Teora" sau "Polirom". Nici la Religie nu a venit nici un manual pentru clasele I - IV, editura "Sf. Mina" care trebuie sa furnizeze manualele promitind ca pina la sfirsutul lunii august va onora comenzile. Intre editurile care au adus numai o parte dintre manualele comandate se numara "All" si "Aramis".
"Toate editurile pe care le-am contactat au promis ca pina la sfirsitul lunii vor trimite toate manualele si sint sigura ca asa vor proceda pentru ca aceasta este data specificata in contractul semnat cu Inspectoratul Scolar si daca intirzie platesc penalitati. Nu avem probleme nici anul acesta, mai ales ca nu exista nici o clasa la care sa avem complet manuale noi. Numai pentru clasa I vom avea manuale noi, ca in fiecare an. De miercuri, vom incepe repartizarea manualelor pe scoli, am facut deja programarea scolilor. Cei mai importanti, in fiecare an sint copiii din clasa a I-a, ei au prioritate. Urmeaza apoi cei mai marisori, din clasele primare si apoi cei mai mari. Repartizarea manualelor catre scoli este un proces care dureaza. Cu unele manuale, la anumite clase, ne reglam si in octombrie, noiembrie", a spus responsabilul cu manualele de la Casa Corpului Didactic, Ecaterina Mocanu.
Pina acum s-au schimbat complet manualele la clasele a II-a - a IV-a, in ultimii trei ani, iar in acest an ar fi trebuit sa se schimbe si cele de clasa a V-a. Datorita schimbarilor din programele scolare, si a celor ce ar urma sa se realizeze si in structura sistemului de invatamint, procesul de schimbare a manualelor s-a oprit la clasa a IV-a. Inspectoratul Scolar a facut comenzi la 55 de edituri fiecare avind in oferta sa foarte multe manuale pentru aceeasi clasa, ceea ce face foarte dificil procesul de alegere. De exemplu, la clasa a I numai editura "Aramis" ofera cinci carti de matematica si patru abecedare, la clasa a II-a invatatorii trebuie sa aleaga dintre cinci manuale de matematica, iar la clasa a IV-a au de ales intre opt manuale de geografie, zece manuale de istorie, noua de matematica si opt de franceza, de la diferite edituri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii