Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De la inceputul anului, jandarmii au efectuat peste 500 de misiuni

Printre realizarile inregistrate de Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Braila, de la inceputul anului pina in prezent, se numara infiintarea a doua Sectii de jandarmi - Sectia de Jandarmi Faurei si Sectia de Jandarmi Insuratei ce are ca misiune Paza si Protectia Institutionala si cite o grupa de sprijin si interventie in cadrul fiecarei sectii, care executa misiuni in sprijinul obiectivelor din competenta sectiilor si activitati de ordine publica la solicitarea Politiei Faurei, Ianca si Insuratei. Totodata, a fost infiintat Postul de Jandarmi Lacu Sarat care executa zilnic misiuni de mentinere a ordinii publice in cadrul statiunii, avind deja, in aproape doua luni de functionare, si rezultate notabile, executindu-se 19 misiuni de mentinere a ordinii publice, ocazie cu care au fost legitimate 68 persoane din care 6 au fost sanctionate contraventional. De asemenea, au fost desfasurate activitati in cooperare cu Politia municipiului Braila, cu organele administratiei publice locale, cu Garda de Mediu, cu organele silvice. Astfel, au fost executate 84 de actiuni in cooperare cu Politia municipiului Braila, ocazie cu care au fost constatate 7 infractiuni cu 9 autori depistati si 35 persoane sanctionate contraventional. Au mai fost executate patru misiuni in cooperare cu organele administratiei publice locale, patru in cooperare cu Garda Nationala de Mediu si doua in cooperare cu organele silvice, ocazie cu care au fost constatate doua infractiuni cu patru autori depistati.
"In perioada 01 ianuarie- 26 februarie, efective din cadrul Inspectoratului nostru, in urma atributiilor ce ii revin, au executat misiuni de prevenire si combatere a faptelor infractionale si contraventionale prin actiuni punctuale in zonele aglomerate din municipiul Braila, in zona institutilor de invatamint preuniversitare, in zona cartierelor marginase si cu potential criminogen ridicat. In urma acestor activitati desfasurate, observam ca zi de zi, pe fondul nerespectarii normelor de convietuire sociala si a legilor in vigoare, exista persoane care comit infractiuni, incalca unele norme de convietuire sociala si siguranta a cetateanului", ne-a declarat colonel Vasile Silion, inspector sef al IJJ Braila.

Aproximativ 50 de actiuni in preajma institutiile de invatamint

Pentru ca in ultima vreme fenomenul infractional in preajma institutiilor de invatamint a luat amploare, jandarmii au indesit numarul actiunilor, astfel de la inceputul anului au fost executate un numar de 50 actiuni punctuale in urma carora au fost legitimate un numar de 152 persoane, dintre acestea fiind sanctionate 21, valoarea sanctiunilor ridicindu-se la 3950 lei. Tot in preajma scolilor si liceelor, au fost constatate 2 infractiuni de incaierare si tilharie, motive pentru care le-au fost intocmite, celor ce au luat parte la infractiune, actele premergatoare inceperii urmaririi penale. Pe linia misiunilor de restabilire a ordinii publice, au fost executate 102 misiuni prin participarea efectiva a cetatenilor ce semnalau la numarul 956, diferite nereguli, ocazie cu care au fost constatate 6 infractiuni cu 9 autori depistati si sanctionate contraventional 39 persoane, valoarea sanctiunilor fiind de 4200 lei.
Totalizind rezultatele obtinute in misiunile executate de structura de ordine publica din cadrul I.J.J. Braila, precum si de catre structura de paza, in perioada mai sus mentionata au fost executate 521 misiuni, aplicate 583 sanctiuni contraventionale in valoare de 103.600 lei si constatate un numar de 81 infractiuni cu 114 autori identificati. "Avind in vedere ca numarul de persoane care comit infractiuni si fapte contraventionale creste pe zi ce trece, I.J.J. Braila va executa in continuare actiuni pe linia prevenirii si combaterii fenomenului infractional si contraventional, destructurarea gastilor de cartier, depistarea persoanelor date in urmarire locala si generala precum si realizarea unui climat civic corespunzator de convietuire sociala. Totodata, cu efectivele noastre vom raspunde prompt si in mod operativ la solicitarea cetateanului pentru rezolvarea unor situatii ce duc la indignarea cetatenilor, la injurii adresate acestora de catre unele persoane, aplanarea unor stari conflictuale", a mai precizat sursa citata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii