Mergi la conţinutul principal

De la 1 mai, liceenii, gratuit pe “Braicar”

• municipalitatea revine cu acestă propunere în Consiliul Local cu precizarea că, în primă fază, doar elevii din clasele IX - XII de la liceu şi şcoli profesionale vor beneficia de această facilitate • abia din trimestrul III, după rectificarea bugetară, ar urma ca şi elevii din clasele I - VIII să primească această gratuitate • abonamentele se vor elibera prin intermediul unităţilor de învăţământ • “Braicar” dă asigurări că luna viitoare, până la apariţia tichetelor de abonament, liceenii nu vor fi amendaţi dacă vor circula cu autobuzul sau tramvaiul

 

Gratuitate pe transportul în comun pentru elevii de liceu şi şcoli profesionale, care urmează cursuri de zi şi au domiciliul sau reşedinţa în municipiu. Facilitatea ar urma să intre în vigoare chiar de luna viitoare, practic imediat după ce va fi aprobată în proxima şedinţă a Consiliului Local Municipal, programată zilele acestea. Atenţie însă, în primă fază vor beneficia de această gratuitate doar elevii din clasele IX - XII. În al doilea rând, elevii vor avea de ales fie între abonament gratuit pe liniile de autobuz, fie pe liniile de tramvai. Abia din trimestrul III al acestui an, după rectificarea bugetară, facilitatea va fi extinsă şi la elevii din clasele I - VIII.

Eliberarea abonamentelor gratuite, valabile un an calendaristic, se va face prin intermediul unităţilor de învăţământ după perfectarea unui protocol în acest sens cu SC “Braicar” SA Brăila, care va deconta în bugetul local prestaţia serviciului de transport pentru această categorie socială. Conducerea operatorului de transport speră că în maxim o săptămână de la intrarea în vigoare a viitoarei HCLM noile abonamente să ajungă la elevi. În plus, a dat asigurări că beneficiarii gratuităţii la transport nu vor fi amendaţi în acea perioadă dacă nu vor avea bilet. Cel mai probabil, dovada faptului că urmează să primească tichetul cu gratuitate o vor putea face prezentând controlorilor din mijloacele de transport carnetul de elev din învăţământul preuniversitar (pentru ciclul liceal clasele IX - XII, iar pentru şcoli profesionale clasele IX - XI).   

Trebuie spus că o statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila arată că, per total municipiu, sunt circa 8.000 de elevi în evidenţele instituţiei, dintre care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit circa 6.400 de elevi care frecventează cursuri de zi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro