Mergi la conţinutul principal
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Brăilei

De duminică dimineață, brăilenii se pot închina la moaștele Sf. Nicolae și ale Sf. Andrei

* sfintele moaște sunt așezate în fața Catedralei ”Sf. Nicolae”, de pe Strada Ana Aslan * luni, 6 decembrie, în ziua Sfântului Nicolae, slujba de hram va fi oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos

 

 

 

 

Potrivit comunicatului remis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, an de an, manifestările închinate Ocrotitorului spiritual al Brăilei - Sfântul Ierarh Nicolae - reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos.

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în preajma acestei sărbători, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protopopiatul Brăila, organizează multiple activităţi pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, întreptate cu precădere către deţinuţii din pentitenciare, copiii singuri sau proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, persoanele vârstnicie, precum şi unităţile medicale şi centrele sociale”, se precizează în comunicatul trimis de părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Sărbătoarea va începe încă din dimineața zilei de duminică, 5 decembrie, odată cu oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala ”Sf. Nicolae”, de pe Strada Ana Aslan, la ora 9.00, de către preoții parohiei. Tot duminică, la aceeași biserică, va fi oficiată slujba Privegherii, începând cu ora 17.00.

”În ziua hramului - luni, 6 decembrie - Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, începând cu ora 9.00. Din ziua de 5 decembrie 2021, de la ora 8.30, şi pe parcursul zilei de 6 decembrie 2021, credincioşii se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Ierarh Nicolae, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada acestei biserici, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanţare fizică şi de respectare strictă a normelor igienico-sanitare, prin contribuţia preoţilor şi a voluntarilor”, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro