Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De doua ori tentativa de viol

Desi neaga savirsirea faptei, recidivistul Nicolae Emil Luca, 27 de ani, ingrijitor la o ferma din satul Varsatura - individ cu o "coada" de 1.154 de zile de inchisoare -, a fost pus sub invinuire si dat pe mina instantei de judecata, pentru a doua oara, pentru tentativa de viol. El a acostat o femeie de 33 de ani in timp ce aceasta venea de la serviciu noaptea tirziu si a incercat sa aiba raport sexual cu ea, sub amenintarea cu moartea. Victima a scapat cu greu din miinile agresorului sexual, reusind sa anunte Politia. Desi a fost retinut de oamenii legii la scurt timp dupa incident si a fost indicat fara retinere de catre partea vatamata, Luca se considera "curat ca lacrima". El a refuzat si testul cu aparatul poligraf. In decembrie 1999, acelasi individ a primit 10 ani de inchisoare, pentru ca a incercat sa batjocoreasca o minora.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, in seara zilei de 15 decembrie 2005, ora 23.15, Tudorita C., in virsta de 33 de ani, a plecat de la liceul unde lucreaza ca ingrijitoare, catre domiciliul sau situat linga Benzinaria "Lukoil" din Bariera. Nu era prima data cind femeia urma traseul respectiv. A coborit din tramvai la Sala Polivalenta, apoi s-a deplasat pe aleea betonata paralela cu fostul Liceu de Constructii, catre benzinarie. La jumatatea distantei dintre statia de tramvai si benzinaria din Bariera, femeia a fost acostata din spate de un individ, care a prins-o de git si a trintit-o la pamint. Agresorul i-a fixat victimei un obiect ascutit la git (s-a dovedit a fi o pila de la o unghiera) si i-a spus ca, daca nu face sex cu el, "o sa bage cutitul in ea". In acest timp, violatorul i-a ridicat femeii haina si bluza, incercind sa ajunga la sutien, apoi s-a descheiat la pantalon. Procurorul anchetator consemneaza: "In tot acest timp, partea vatamata s-a luptat cu acel tinar, dupa care i-a spus ca este bolnava si ca vine de la serviciu. A incercat sa strige dupa ajutor, dar din cauza socului, avea senzatia de sufocare". In final, victima a reusit sa se ridice de la pamint, insa tot nu a scapat de violator. La un moment dat, in zona si-a facut aparitia un biciclist si Luca a fost nevoit sa dea bir cu fugitii.
Scapata ca prin urechile acului de la viol, Tudorita C. a sunat la Politie de pe telefonul mobil si le-a explicat agentilor sositi la fata locului cum arata si cum este imbracat agresorul sexual. La scurt timp, suspectul a fost surprins si retinut, in apropierea Hotelului "Triumph", de pe Calea Calarasilor. Avea noroi pe pantaloni si corespundea descrierii facute de victima si, cu toate acestea, n-a vrut nici in ruptul capului sa recunoasca savirsitea infractiunii. Femeia agresata a suferit leziuni pentru a caror vindecare i-au fost necesare 5 zile de ingrijiri medicale. Dosarul cauzei a fost trimis instantei de judecata, spre solutionare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii