Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De doua ori tentativa de viol

Desi neaga savirsirea faptei, recidivistul Nicolae Emil Luca, 27 de ani, ingrijitor la o ferma din satul Varsatura - individ cu o "coada" de 1.154 de zile de inchisoare -, a fost pus sub invinuire si dat pe mina instantei de judecata, pentru a doua oara, pentru tentativa de viol. El a acostat o femeie de 33 de ani in timp ce aceasta venea de la serviciu noaptea tirziu si a incercat sa aiba raport sexual cu ea, sub amenintarea cu moartea. Victima a scapat cu greu din miinile agresorului sexual, reusind sa anunte Politia. Desi a fost retinut de oamenii legii la scurt timp dupa incident si a fost indicat fara retinere de catre partea vatamata, Luca se considera "curat ca lacrima". El a refuzat si testul cu aparatul poligraf. In decembrie 1999, acelasi individ a primit 10 ani de inchisoare, pentru ca a incercat sa batjocoreasca o minora.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul Judetean, in seara zilei de 15 decembrie 2005, ora 23.15, Tudorita C., in virsta de 33 de ani, a plecat de la liceul unde lucreaza ca ingrijitoare, catre domiciliul sau situat linga Benzinaria "Lukoil" din Bariera. Nu era prima data cind femeia urma traseul respectiv. A coborit din tramvai la Sala Polivalenta, apoi s-a deplasat pe aleea betonata paralela cu fostul Liceu de Constructii, catre benzinarie. La jumatatea distantei dintre statia de tramvai si benzinaria din Bariera, femeia a fost acostata din spate de un individ, care a prins-o de git si a trintit-o la pamint. Agresorul i-a fixat victimei un obiect ascutit la git (s-a dovedit a fi o pila de la o unghiera) si i-a spus ca, daca nu face sex cu el, "o sa bage cutitul in ea". In acest timp, violatorul i-a ridicat femeii haina si bluza, incercind sa ajunga la sutien, apoi s-a descheiat la pantalon. Procurorul anchetator consemneaza: "In tot acest timp, partea vatamata s-a luptat cu acel tinar, dupa care i-a spus ca este bolnava si ca vine de la serviciu. A incercat sa strige dupa ajutor, dar din cauza socului, avea senzatia de sufocare". In final, victima a reusit sa se ridice de la pamint, insa tot nu a scapat de violator. La un moment dat, in zona si-a facut aparitia un biciclist si Luca a fost nevoit sa dea bir cu fugitii.
Scapata ca prin urechile acului de la viol, Tudorita C. a sunat la Politie de pe telefonul mobil si le-a explicat agentilor sositi la fata locului cum arata si cum este imbracat agresorul sexual. La scurt timp, suspectul a fost surprins si retinut, in apropierea Hotelului "Triumph", de pe Calea Calarasilor. Avea noroi pe pantaloni si corespundea descrierii facute de victima si, cu toate acestea, n-a vrut nici in ruptul capului sa recunoasca savirsitea infractiunii. Femeia agresata a suferit leziuni pentru a caror vindecare i-au fost necesare 5 zile de ingrijiri medicale. Dosarul cauzei a fost trimis instantei de judecata, spre solutionare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii