Skip to main content

"De ce Catali este liber, iar Ghita nu?"

Parintii fratilor Buricea, cunoscuti ca cei care fac legile in cartierul Radu Negru, sint nemultumiti de faptul ca fiul lor, Ghita, este tot in spatele gratiilor. Ei considera ca se fac presiuni ca lucrurile sa ramina asa, aceasta fiind, de altfel, si singura explicatie pe care o gasesc faptului ca lui Ghita i s-a respins cererea de eliberare pe cautiune, dar si probele si martorii care ii dovedesc nevinovatia. Familia a apelat pina si la emisiunea lui Dan Diaconescu pentru a-i sustine nevinovatia lui Ghita, ridicat de mascati, la sfirsitul lunii aprilie si arestat pentru ca ar fi participat activ la incaierarea de la Palatul de Justitie, din decembrie anul trecut.
Tudorita Buricea, mama celor doi frati, nu intelege cum este posibil ca Ghita sa fie tinut in arest, in conditiile in care el nu are nici macar o amenda, iar altii, cu trecut in incalcarea legilor, sa fie cercetati in libertate. Femeia considera ca este o razbunare venita din partea inculpatilor in procesul atacului din 4 octombrie, aceeasi care acum se afla in ipostaza de martori in dosarul ce-i incrimineaza pe cei doi frati. "Inteleg supararea tuturor, pentru ce s-a intimplat in decembrie, la Tribunal, dar vreau sa aflu si eu de ce baiatului meu, Ghita, care nu a deranjat pe nimeni niciodata, care nu a avut de platit niciodata vreo amenda si nici o alta fapta concreta, sa i se spuna ca reprezinta pericol public si sa nu i se aprobe punerea in libertate, pe cautiune, pe cind Adi Balan, care are 3 fapte, si Catali, 2 fapte, in interval de circa un an, sint lasati liberi? Acestia nu reprezinta pericol public? De ce lor li s-a dat sansa, in 3 rinduri, sa se judece in libertate si baiatului meu nu i s-a dat o singura data aceasta sansa? Am luat legatura cu avocatul si mi-a spus ca nu exista nici o proba doveditoare la dosar care sa arate ca reprezinta pericol public. Si atunci, stau si ma intreb, daca probele si martorii oculari care ar putea sa-i dovedeasca nevinovatia i-au fost respinsi de fiecare data cind avocatul a cerut audierea lor, in schimb celor 2 li s-a dat drumul de atitea ori, ajung la concluzia ca exista cineva care face presiuni ca el sa fie retinut cu orice pret", ne-a spus Tudorita Buricea, mama fratilor Buricea.
Ceea ce o deranjeaza cel mai tare pe mama lui Ghita este faptul ca baiatul ei este tratat ca un infractor deosebit de periculos, desi el are cazierul alb. Ea pune tot acest "tratament" si pe seama celuilalt baiat, Costel, despre care recunoaste ca nu a fost chiar cuminte. Cu toate acestea, spune ca nu este corect ca Ghita sa traga din cauza lui Costel, in prezent dat in urmarire generala pentru ca se sustrage cercetarilor in acelasi dosar in care a fost arestat fratele sau. "Ei zic ca-i fugit, dar el a plecat din tara dinainte de descinderea Politiei. Normal ca acum ii este frica sa vina cind vede ca pe fratele lui il tin nevinovat. Daca il acuzau pe Costica, nimeni nu avea de comentat, deoarece stim cu totii ca nu este usa de biserica. Dar Ghita are cazierul alb, are familie, are doi copii minori, e baiat cuminte. Si Costel a fost la fel, dar ei l-au inrait. I-au taiat piciorul, i-au spart dantura din gura, a fost batut, i-au spart masina si nu s-a facut nimic. Pina la urma a zis ca-si face dreptate singur, ca nimeni nu-l crede", ne-a mai spus Tudorita Buricea.

"Daca inculpatul Buricea Ghita ar fi in libertate, ar incerca sa influenteze martorii in dosar"

Purtatorul de cuvint al Judecatoriei Braila ne-a declarat, in legatura cu motivele respingerii cererii de eliberare pe cautiune a lui Ghita Buricea, ca: "Instanta a avut in vedere pericolul concret de ordine publica, respectiv incidentul din 15 decembrie 2006, cind inculpatii prezenti la termenul de judecata s-au intilnit pe holul Palatului de Justitie si s-a creat, cu acest prilej, o temere si o tulburare puternica a celor prezenti, s-au intrerupt sedintele de judecata, sfidindu-se autoritatea de care trebuie sa se bucure justitia intr-un stat de drept. Mai mult, faptele sint de natura a crea convingerea ca exista un real pericol. Daca inculpatul Buricea Ghita ar fi in libertate, ar incerca sa influenteze martorii in dosar. Chiar incidentul din decembrie s-a produs pe fondul incercarii de a influenta anumiti martori dintr-un alt dosar in care sint implicate clanurile Buricea si Catali". In legatura cu faptul ca, asta-toamna, Bogateanu si altii au fost eliberati pe cautiune, magistratul ne-a declarat ca acestia au fost pusi in libertate de catre instanta de recurs, respectiv Tribunalul Braila, din motive obiective. "Fiecare caz are individualitatea lui", a spus judecatorul brailean, referindu-se inclusiv la faptul ca, in cazul lui Buricea si a celorlalti inculpati din dosarul incaierarii de la Palatul de Justitie, locul faptei a fost chiar instanta de judecata, si nu un cartier de la marginea Brailei.
Reamintim ca dosarul penal al incaierarii dintre gruparile "Buricea" si "Catali", in care Ghita Buricea este cap de lista, numara 16 inculpati: 13 dintre acestia vor fi judecati pentru comiterea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea grava a linistii publice si port ilegal de arme albe, iar trei sint dati in urmarire generala: Costica Buricea, Marin Sima zis "Martin" si Marian Cristea zis "Cioara". Parchetul a disjuns cercetarile in cazul a 10 din cei 16 interlopi inculpati, acestia fiind cercetati pentru lovire si vatamare corporala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu