Skip to main content

De astazi, incepe bacalaureatul de toamna

Aproape 1.900 de candidati incep, de astazi, examenul de bacalaureat in sesiunea de toamna.
Simbata, dimineata, la Inspectoratul Scolar, s-au tras la sorti membrii comisiilor din cele trei centre de bacalaureat, doua de examinare si unul de evaluare. Prin tragere la sorti in sistem electronic s-au ales vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor de la centrele de examinare de la grupurile scolare "Saligny" si "Nenitescu" si de la centrul de evaluare de la Grupul Scolar "Brancusi". S-au ales 21 de persoane dintre cele aproape 60 selectate de Inspectorat. Tot simbata, prin tragere la sorti traditionala, s-au stabilit membrii comisiilor de examinare pentru fiecare disciplina: limba romana, latina, franceza, engleza, germana, rusa, spaniola, matematica, geografie, istorie, fizica, chimie, biologie, stiinte sociale, arte plastice, muzica, informatica, discipline tehnice, educatie fizica. Profesorii desemati sa faca parte din comisiile de examinare orala primisera, simbata, CD-urile cu subiectele pentru a avea timp sa realizeze biletele.
La centrul de examinare de la "Saligny" au fost repartizati candidatii care au absolvit la: "Balcescu", "Sebastian", "Iorga", "Aslan", "Cerna", "Insuratei", "Pedagogic", "Angelescu" Ianca, "Nicolau", "Brancoveanu" si "Gh. K. Constantinescu". Aici presedintele comisiei, numit de Ministerul Educatiei, este conf. univ. dr. Costica Morosanu de la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, iar vicepresedinte este profesoara Emilia Lica.
La cel de-al doilea centru de examinare au fost arondati absolventii de la: "Murgoci", Colegiul Economic, LPS, Liceul Economic "P. S. Aurelian", Liceul Maxineni, "Istrati", "Moisil", "Nenitescu", "Oncescu" Ianca, "Valsan" Faurei si "Brancusi". Presedintele comisiei este prof. univ. dr. Neculai Foca de la Universitatea Politehnica Iasi, iar vicepresedinte este profesoara Ramona Chiper. La centrul de evaluare de la "Brancusi" presedinte este prof. univ. dr. Constantin Pricop de la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, iar vicepresedinte este inspectoarea responsabila cu invatamintul particular, Aurelia Stroe.
Pe 20 august candidatii sustin proba orala la limba si literatura romana, pe 22 august la limba moderna, iar din 23 august incep probele scrise, cu limba si literatura romana. Pe 27 august se va da proba obligatorie a profilului, pe 28 august o proba scrisa, la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, pe 29 se va da proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Rezultatele preliminare se vor afisa pe 31 august, pina la ora 16.00, iar contestatiile se vor putea face in aceeasi zi, pina la ora 20.00. Pe 3 septembrie se vor afisa rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu