Mergi la conţinutul principal

Deţinuţii din penitenciar, trimişi la muncă

ieri, 21 septembrie, la sediul Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru persoanele aflate în detenţie • au fost 8 angajatori care au oferit 19 locuri de muncă • au participat la bursă deţinuţi din Brăila şi Galaţi

 

Deţinuţii din Penitenciarul Tichileşti au mers la Bursa locurilor de muncă, eveniment organizat chiar la unitatea de detenţie. La eveniment au participat şi persoane private de libertate din Penitenciarul Brăila şi cel din Galaţi, în total fiind prezenţi 44 de deţinuţi. Cei încarceraţi se pregătesc astfel să meargă la muncă cinstită după ce vor fi puşi în libertate.

Ieri, 21 septembrie, Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşt  în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila a organizat, între orele 9.30-12.30, Bursa locurilor de muncă pentru persoane aflate în detenţie. Au fost prezenţi 8 angajatori din municipiul Brăila, care au oferit 19 locuri de muncă. La activitate s-au înscris şi au participat 9 persoane private de libertate de la Penitenciarul Galaţi, 15 persoane de la Penitenciarul Brăila şi 20 de persoane internate din PMT Tichileşti. Activitatea a fost organizată şi coordonată de către comisar Adrian Pârvu, şeful Biroului Educaţie din cadrul PMT şi a avut drept scop promovarea în rândul persoanelor internate, a ofertelor locurilor de muncă vacante, puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora. “Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie a persoanelor care au executat pedepse / măsuri privative de libertate. Pregătirea persoanelor internate pentru a se prezenta la un interviu de angajare se asigură prin intermediul programului de pregătire pentru liberare în derulare în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti. Considerăm că persoanele internate pot exersa maniera optimă de relaţionare cu un angajator prin participarea efectivă la bursa locurilor de muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al PMT Tichileşti, Ionel Dincă.

Prin astfel de acţiuni, arată reprezentanţii penitenciarului, se urmăreşte  sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro