Mergi la conţinutul principal

Daună totală în urma incendiului de pe strada Piața Poporului

• în timpul incendiului de duminică seara, proprietara unui imobil învecinat a suferit un atac de panică, fiind asistată medical de echiajul SMURD • locuința cuprinsă de flăcări a bătrânei de 84 de ani a ars în totalitate și au fost deteriorate izolația și gardul vecinilor • la sfârșit de săptămână, pompierii brăileni au mai intervenit pentru stingerea a încă șapte incendii

 

În urma incendiului de duminică noapte, de pe strada Piața Poporului, despre care v-am informat în ediția online a cotidianului nostru, a ars locuința în totalitate și s-au deteriorat 10 metri pătrați de izolație și circa 12 metri liniari de gard din tablă ondulată la o locuință învecinată. Acestea au fost constatările pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” (ISU) Brăila. Aceștia ne-au mai transmis că proprietara unui imobil învecinat a suferit un atac de panică, fiind asistată medical de echipajul SMURD.

Reamintim că, în locuința cu pricina se afla o femeie de 84 de ani, care locuia singură și nu avea curent electric sau vreo altă sursă de căldură. Cel mai probabil aceasta a aprins o lumânare pentru a avea lumină și a lăsat-o nesupravegheată.

 

Un weekend plin pentru pompierii brăileni

În week-end, subunitățile ISU au intervenit pentru stingerea a încă șapte incendii.

Astfel duminică la ora 02.20, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS (autospecială de stingere cu apă și spumă) pentru stingerea unui incendiu la un container de colectare a gunoiului pe Aleea Cocorilor din municipiu. „Au ars două mese, diferite bunuri din material plastic. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, au precizat reprezentanții ISU. O altă pubelă a ars sâmbătă pe str. Cezar Petrescu din municipiu. La ora 15.25, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu o ASAS pentru stingerea unui incendiu la un container de colectarea gunoiului. Conform informațiilor date de pompieri, au ars o pubelă de gunoi și cca 100 kg. de gunoi menajer. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un rest de țigară aprinsă aruncată la întâmplare. Tot duminică, la ora 05.20, aceeași subunitate a intervenit cu o ASAS pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în apropierea Târgului Obor din municipiu. Au ars vegetație uscată pe cca. 5 mp și aproximativ 20 kg gunoi și reziduuri menajere. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat. La ora 21.30, Garda de intervenție Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Drogu. Au ars cca 3 ha de vegetație uscată și stuf. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat”, au mai precizat reprezentanții ISU.

 

Un cablu defect a dus la izbucnirea unui incendiu pe B-dul Independenței

Sâmbătă la ora 16.50, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei ASAS pentru limitarea și lichidarea unui incendiu pe B-dul Independenței din municipiu. Au ars o magazie și un foișor cu bunurile din interior, la doi proprietari diferiți. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător.

În cursul zilei de vineri pompierii au intervenit la alte două incendii. La ora 14.40, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere (ASAS) și o ambulanță SMURD pentru limitarea și lichidarea unui incendiu la o locuință de pe str. Pictor Ion Negulici din municipiul Brăila. Au ars cca 50 kg gunoi menajer, trei saltele de pat și cca 12 ml gard din lemn. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat”, ne-au transmis pompierii. Tot vineri, fix peste patru ore, Garda de intervenție Însurăței și Punctul de Lucru Dudești au intervenit cu două ASAS pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe un teren viran din localitatea Roșiori. Au ars circa 2 ha de vegetație uscată și stuf. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

În perioada 12-15 ianuarie subunitățile inspectoratului au mai intervenit pentru   deblocarea a patru uși la apartamentele unde nu răspundeau proprietarii, pentru  asigurarea zonei în urma producerii unui accident rutier și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Pentru modul de comportare în diferite situații de urgență pompierii recomandă consultarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro