Mergi la conţinutul principal

Datele a 18.000 de angajati ai sistemului britanic de sanatate au fost pierdute

Datele personale a circa 18.000 de persoane din Marea Britanie, angajati ai sistemului national de sanatate, au fost pierdute, in momentul in care au fost expediate prin posta, relateaza publicatia Daily Telegraph, in editia electronica.
Patru CD-uri care contin informatii referitoare la peste 17.900 de fosti si actuali angajati au fost pierdute in iulie, cind acestea trebuiau sa ajunga, prin posta, de la spitalul Whittington catre o firma de procesare a datelor, McKesson.
Pe CD-uri se aflau numele, data de nastere, numarul de asigurare sociala si informatii referitoare la salariile tuturor persoanelor care se afla in baza de date a Fondului de asigurati ai spitalelor Whittington, Islington si Camden. Discurile contineau si adresele unora dintre angajati, insa administratorii Fondului Whittington pretind ca baza de date nu contine informatiile bancare ale persoanelor.
Potrivit reprezentantilor Fondului, discurile au fost pierdute in momentul in care plicul in care erau puse a fost plasat intr-o cutie postala destinata "corespondentei inregistrate", la 22 iulie. Nu exista insa nici o dovada potrivit careia discurile au fost trimise.
David Sloman, directorul executiv al Fondului, sustine ca fiecare disc poate fi accesat pe baza unei parole care poate fi foarte greu sparta, doar de hackeri specializati. Acesta si-a prezentat scuzele tuturor celor afectati de incident.
"Exista o politica a fondului pentru a trimite astfel de informatii prin curierat", a spus el. "Conform informatiilor noastre este singura data cind astfel de informatii sint trimise prin posta", a subliniat el, adaugind ca a fost declansata o ancheta. "Un angajat a fost suspendat", a mai spus acesta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu