Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dascalii ameninta cu greva generala si boicotarea examenelor nationale

In ciuda tuturor demersurilor facute la Guvern, sindicalistii din Invatamint nu au obtinut cistig de cauza. Acestia nu sint multumiti de rezultatul negocierilor. In plus, dascalii spun ca nu vor ceda si ameninta cu greva generala sau chiar cu boicotarea examenelor nationale. "Am respins propunerea inaintata de guvern, ea nu este corespunzatoare. Vom face presiuni incontinuu, guvernul trebuie sa inteleaga. Daca nu se va intelege acest lucru, se poate culmina cu greva generala si cu boicotarea examenelor nationale. In momentul de fata, se va declansa un conflict de munca de proportii", a spus Marius Nistor, presedinte executiv al Federatiei Spiru Haret.
Marti, la sediul MECT, ministrul Cristian Adomnitei a avut o noua runda de discutii cu liderii celor patru federatii sindicale din invatamint pe marginea cresterilor salariale propuse pentru 2008.
Ministrul le-a prezentat sindicatelor oferta guvernamentala, respectiv: de la 1 ianuarie - 10% pentru tot personalul din invatamint - didactic (mai putin gradul I), nedidactic si auxiliar, de la 1 aprilie inca 6% pentru tot personalul din invatamint, iar de la 1 octombrie inca 9% pentru tot personalul din invatamint. Cresterea de 9% va fi posibila in conditiile realizarii principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv cresterea produsului intern brut, tinta de inflatie.
Federatia Educatiei Nationale a respins fara echivoc oferta guvernamentala considerind-o o adevarata jignire la adresa salariatilor din invatamint. "Nu a fost nevoie sa mai negociem nimic pentru ca s-a luat deja o hotarire de guvern. Vom avea 6% in aprilie si 6 % in octombrie. Nu sintem deloc multumiti, procentul este nesperat. Pentru noi 6% reprezinta 2 kg de carne. Nu am avut timp inca sa ma consult si cu ceilalti membri, am fost luati prin surprindere, insa vom lua cu siguranta masuri. Lucrurile nu vor ramine astfel. Cu aproximativ doua saptamini in urma, prim-ministrul a spus ca vor fi cresteri salariale de 14%, dar nu s-a concretizat nimic", declara Valeriu Partene, presedintele sindicatului de invatamint brailean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii