Mergi la conţinutul principal

Daniela Vasioiu poate ajunge presedintele organizatiei municipale PNL numai printr-un act de forta

Liberalul Giorgiu Coman este indignat de zvonurile vehiculate in ultima vreme, privind intentia presedintelui PNL Braila, Constantin Cibu, de a o instala pe fosta democrata Daniela Vasioiu in functia de presedinte al organizatiei municipale, in ciuda opozitiei sustinute a colegilor sai de partid. Coman considera ca sint mai multe impedimente in calea realizarii acestei miscari politice, unul dintre ele fiind acela ca Horia Vasioiu si foarte probabil si sotia sa, Daniela Vasioiu - despre care nu se stie sigur daca s-a inscris in partid sau nu - sint membri ai PNL sector 2, din Bucuresti, ceea ce-i face incompatibili cu o functie la alta organizatie. In plus, liberalul sustine ca desemnarea Danielei Vasioiu ca presedinte al organizatiei municipale, potrivit statutului, nu se poate face de un singur om, ci trebuie acordul conducerii acestei organizatii, ceea ce nu se va obtine, crede Coman, in vecii vecilor: "In primul rind, adeziunea lor nu a fost pusa in discutie Biroului Municipal, deci ei sint membri PNL Bucuresti. Despre Daniela Vasioiu nici nu stim daca este membru PNL sau nu, ca nu am fost informati. In mod cert, nici ea, nici sotul ei nu sint membri la PNL Braila, cel putin nu pina ieri. Si vreau sa mai fac o precizare: s-au facut niste declaratii la inceputul campaniei electorale, ca vin Daniela si Horia Vasioiu cu sute de membri, cu toata gasca de la PD. Nu stiu unde sint sutele acelea de persoane, pentru ca in campania electorala, in stafful lor, cred ca au fost vreo 10 persoane, hai, 15. Oricum, potrivit statutului, ea nu poate deveni presedinte al organizatiei municipale, pentru ca nu are vechimea in partid si apoi, ca sa devina presedinte, trebuie sa-si faca transferul la PNL Braila. Si atunci, organizatia municipala poate zice “o primim!” sau poate zice “n-o primim!”"
L-am atentionat pe liberal ca si sotul Danielei Vasioiu a fost parasutat pe lista de candidati ai PNL tot impotriva statutului, deci acest lucru nu ar fi o problema, iar conducerea organizatiei municipale va fi dizolvata, noua conducere urmind a fi decisa de Cibu, cel mai probabil, dintre fidelii sai si iarasi, nu ar mai fi o problema, atit timp cit liderul PNL o vrea pe Vasioiu in aceasta functie. Coman are insa mari dubii ca manevrele Danielei Vasioiu de a obtine o functie vor avea succes: "Ma rog, e de discutat. Din discutiile pe care le-am avut eu cu domnul Cibu mi-a spus ca Daniela Vasioiu nu va fi niciodata presedintele organizatiei municipale PNL. Eu vreau sa va spun ca atunci cind am plecat din PD, desi am fost de multe ori rugat de oameni de la PDL, de Cezar Preda si altii, am refuzat categoric sa merg acolo, tocmai in ideea ca nu doream sa mai dau in viata mea cu ochii de aceste doua persoane. Am trait niste momente incredibile cind mi-au spus colegii mei ca o sa vina familia Vasioiu in PNL. Nu mi-am imaginat niciodata asa ceva si daca cumva ei vor fi numiti, parasutati la organizatia municipala, am sa ma gindesc cu mare seriozitate daca mai are rost ca eu sa mai fac parte din acest partid".
La rindul sau, consilierul judetean PNL Vasile Datcu a confirmat ca promisiunile cu care cei doi fosti democrati i-au imbrobodit pe liderii liberali de la centru, pentru a fi primiti in partid si a fi plasat Horia Vasioiu pe lista de candidati a PNL au fost ca vor veni cu sute de membri ai fostului PD: "Asta a fost si manevra cu care s-a mers la Tariceanu: “domnule, venim la PNL cu jumatate din oras si va fi un impact fabulos!” Si bineinteles ca asa se vede de la distantele astea, de 200 de km, ca e deja cistigat tot orasul, este liberala toata Braila. Acum, daca e s-o spunem pe-aia dreapta, si presedintele organizatiei municipale, daca se dizolva conducerea actuala, e hotarit tot de la Bucuresti, deci pot sa faca aceasta manevra, s-o numeasca presedinte la municipiu, printr-un act de forta: “Am numit-o pe-asta sa organizeze partidul!”. Toata problema va fi atunci sa vedem pe cine mai organizeaza, cine mai ramine in PNL...".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro