Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniela Vasioiu: "Nu am muncit in firma lui Manea, pentru ca in fiecare zi trageam chiulul"

Reporter: Saru'mina, doamna Daniela. Ati lucrat sau n-ati lucrat pentru Manea?

Daniela Vasioiu: Buna ziua domnule ziarist. Ma asteptam sa abordati acest subiect. Vad ca toata lumea din Braila a abandonat orice activitate si este interesata unde a muncit Daniela Vasioiu, cum a muncit, daca a dat sau nu randament, daca si-a dat demisia sau a fost data afara cu litera "i".

Reporter: Vad ca ocoliti raspunsul.

Daniela Vasioiu: Nu despre asta este vorba. Nu am fugit niciodata de responsabilitati si nu am sa o fac nici de data asta. Am sa va explic, pentru ca m-am saturat sa tot aud birfe despre mine.

Reporter: Stati, stati sa reformulez intrebarea. Deci, ce v-a apucat sa munciti pentru Manea-pesedistul?

Daniela Vasioiu: Stimate domn, din punctul meu de vedere, eu nu am muncit la firma TC Ind SA Constanta, care apartine sau a apartinut fostului prefect Mihai Manea. Pai, sa fim seriosi, cum poate munci un om intr-o firma, cind nu face nimic in societatea respectiva? Eu nu ca am tras chiulul in timpul programului, cel mult am luat salariul degeaba. Dar eu n-am luat nimic, asa ca pina la urma nici nu este treaba mea, ci a patronului. Daca domnia sa a vrut sa traga un folos din felul in care eu nu am muncit in acea firma, atunci inseamna ca a meritat. Si apropo, ca sa nu uit: nu am de gind sa restitui nici un leu din leafa, pentru ca eu n-am muncit pentru Manea.

Reporter: Erati consilier local din partea PD. Ce v-a mai trebuit alt job?

Daniela Vasioiu: Domnule, haideti sa va spun un secret pe care il stiti cu totii. Deci, eu intotdeauna am fost o femeie activa. Mi-a placut sa ma implic in cit mai multe proiecte. Cind am ajuns in Consiliul Local, am fost extrem de dezamagita. Nu exagerez absolut cu nimic atunci cind afirm ca in acest consiliu nimeni nu muncea. O bucata de vreme am vislit contra curentului si am incercat sa muncesc, sa fac ceva. Si nu numai ca am incercat, ci chiar cred ca am si reusit. Dovada stau proiectele de hotariri pe care eu le-am initiat. In cele din urma insa, a trebuit sa ma recunosc invinsa de sistem. Am fost nevoita sa ma adaptez regulilor si sa invat sa nu mai muncesc la serviciu. Va rog sa nu uitati ca vorbim despre perioada 2003-2004, cind PSD era la putere. Au fost ani in care toata lumea depunea toate eforturile pentru a nu munci. Cu parere de rau o spun, si eu m-am inregimentat in armata celor care nu munceau. Iar de aici si pina la a figura intr-o firma, ca a fost a domnului Manea chiar nu mai conteaza, nu a mai fost decit un pas.

Reporter: Cica v-ati tras bani frumosi, cam 10 milioane pe luna, si ati fi pacalit Fiscul. E-adevarat?

Daniela Vasioiu: Nu-i adevarat. Sint corecta, nu are nimeni ce sa-mi reproseze. Poate doar faptul ca am vrut sa fac ceva, sa pun umarul la treaba, in definitiv sa muncesc. Iar cu Fiscul, credeti-ma ca nu a fost rea vointa. Pur si simplu, nu stiu nimic de acele sume. Pai, dati-o incolo de treaba, parca ar fi vorba de zeci de miliarde de lei pe care nu le-am declarat. Am inteles ca totul se reduce la 3-4 salarii. Ce mai inseamna in ziua de azi 3 salarii? Pentru atita lucru vad ca se face un scandal monstru, ca Vasioiu a facut, ca Vasioiu a dres. Stiti ce ma deranjeaza? Pe timpul lui Ceausescu erai bagat la puscarie daca nu munceai! Acum vad ca esti pus la zid daca esti prins ca muncesti. Asta-i democratie? Noi, democratii, nu toleram astfel de lucruri si chiar am sa vorbesc cu sotul meu, Horia, sa initieze un proiect de lege in Parlament. Sa nu mai fie pedepsiti cei care muncesc, indiferent ca muncesc la firma lu' Manea, a lu' Bunea-Stancu sau a lui Sorin Costin. Gata, pe mine va rog frumos sa ma scuzati: trebuie sa plec la munca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii