Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Daniela Sofronie ar vrea sa se antreneze la Deva

Sportiva Daniela Sofronie, care se antreneaza la Constanta, a declarat, marti, ca ar dori sa-si continue pregatirea in vederea Campionatelor Mondiale de gimnastica la Centrul Olimpic de la Deva, unde sint conditii mai bune, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Acum ma pregatesc la Constanta, apoi voi decide daca voi pleca sau nu. Cred ca plecarea mea la Deva ar fi un lucru bun, deoarece acolo sint conditii superioare si exista o pregatire centralizata. Eu cred ca ar fi mai bine, cu toate ca si la Constanta sint conditii de pregatire", a spus gimnasta Dana Sofronie, care a fost trimisa la Constanta, impreuna cu Catalina Ponor, dupa desfiintarea lotului olimpic de catre FR de Gimnastica.
Sportiva a adaugat ca spera ca impreuna ca fostele sale colege sa demonstreze FRG ca se poate pregati si la clubul la care este legitimata. "Sincer, acum ma pregatesc la Constanta, cu toate ca gindul meu este la Deva", a adaugat Sofronie.
Referitor la intentia sa de a se retrage din activitate, Daniela Sofronie a precizat: "Este adevarat ca am vrut sa ma retrag si am declarat acest lucru. Prima mea antrenoare (n.r. - Mirela Szemerjai) m-a facut sa ma razgindesc. Acum sint acasa si apoi voi lua o decizie".
Mirela Szemerjai a declarat ca a acceptat sa se ocupe de pregatirea Danielei Sofronie, obiectivul fixat fiind scaderea in greutatea a sportivei. "Avem ca obiectiv ca ea sa slabeasca si sa dea jos cele 2,5 kg pe care le are in plus. Imbucurator este ca vad la Dana o dorinta de a se antrena. La ora actuala este greu sa ma pronunt daca ramine la Constanta pentru doua-trei saptamini sau pina la CM. Obiectivul nostru imediat este participarea la Campionatele Nationale din perioada 16-18 octombrie, de la Bacau. Federatia va decide unde se vor pregati cele doua in continuare", a spus antrenoarea de la clubul CSS1 Farul Constanta.
Mirela Szemerjai a declarat ca regreta decizia FRG de a desfiinta lotul olimpic, mentionind ca, in opinia sa, fara o pregatire centralizata nu se vor mai putea atinge performantele din trecut.
FR de Gimnastica a decis, saptamina trecuta, desfiintarea lotului olimpic de gimnastica, sportivele Catalina Ponor, Floarea Leonida si Daniela Sofronie fiind trimise sa se pregateasca la cluburile lor. Tot atunci, antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au cerut rezilierea contractelor cu FRG si cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).
In prezent, la centrul de la Deva se pregateste o grupa de gimnaste, nascute intre anii 1989 si 1990, care vor concura la categoria senioare incepind cu anul 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii