Mergi la conţinutul principal

Daniel Mocanu a cistigat Grand Prix-ul de la Alba Iulia la categoria de virsta 8 ani

In perioada 2-5 august, la Alba Iulia s-a desfasurat un puternic turneu de sah, rezervat copiilor cu virste cuprinse intre 8 si 12 ani, concurs care face parte din cadrul unui circuit Grand Prix organizat de catre Federatia Romana de sah. La aceasta competitie au participat sportivi din Sibiu, Craiova, Timisoara, Bucuresti, Arad si bineinteles din orasul organizator. Turneul a fost organizat de catre maestrul FIDE, Marius Ceteras, membru in Consiliul Director al federatiei de specialitate si s-a derulat pe parcursul a noua runde in sistem elvetian.
La categoria de virsta 10 ani trofeul a fost adjudecat de Mihnea Costachi din Alba Iulia, campionul national en titre al categoriei de virsta 8 ani, care a ales sa evolueze la o categorie superioara, in timp ce la la 8 ani s-a impus reprezentantul clubului brailean "Orizont 64", Daniel Mocanu, sportiv pregatit de candidat maestru, Ionel Balcan.
Pentru aceasta performanta sahistul brailean a primit o diploma, o cupa, o medalie si un milion de lei vechi, premii oferite chiar de maestrul FIDE, Marius Ceteras.
Prin cumularea punctelor obtinute la cele patru turnee derulate pina acum in cadrul circuitului organizat de federatia de specialitate, Daniel Mocanu se afla pe locul al 14-lea in clasamentul general din 115 concurenti.
"Daniel Mocanu a demonstrat ca printr-o munca sustinuta in cadrul sedintelor de pregatire ca poate depasi in rezultate sahisti de la cluburi cu traditie din tara. Sper ca la anul clubul "Orizont 64" sa aiba un buget suficient de generos pentru a asigura deplasarile reprezentantilor sai la concursurile tari din Romania", a declarat Ionel Balcan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu