Mergi la conţinutul principal

Dan Sabau, la un pas de a fi scos din Spitalul Judetean

Senatorul - chirurg Dan Sabau se simte victima unui terorism politic si arata cu degetul, acuzator, catre primarul municipiului, Constantin Cibu, si directorul Spitalului Judetean, Stefan Mihailescu. Sabau a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit o adresa prin care era instiintat ca incepind din data 31 martie, se reziliaza contractul sau cu Spitalul Judetean: "Nu exista decit sacrificati, sint bombe declansate de la oarecare distanta. Sabau avea un contract cu Spitalul Judetean, perpetuat de-a lungul timpului, si in momentul acesta este denuntat unilateral de o parte, ceea ce evident ma va obliga sa-mi asum solutii si masuri legale. Ma refer la o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca si la o discutie in instanta pe tema respectiva, pentru ca acum 4 ani am mai fost in aceasta postura, am sesizat instanta si atunci s-a renuntat la rezilierea contractului si am renuntat si eu la actiunea in justitie". Intrebat fiind daca i s-a precizat si motivul rezilierii contractului in adresa respectiva, Sabau a declarat ca sint invocate niste articole de legi, dar nimic concret, din care sa inteleaga ceva: "Este doar o notificare, inca nu am finalizat, mi se spune de reziliere, dar decizia urmeaza sa apara pe 31 martie, probabil. Adresa este semnata de directorul Mihailescu si juristul spitalului. In mod normal, contractul meu ar fi trebuit sa se incheie in ianuarie 2008. E un contract de munca pe durata limitata".

"Eu am o tenacitate, si vom vedea care pe care"

Sabau a reamintit, cu acest prilej, despre inventiile sale in domeniu, despre un premiu primit recent in Japonia, pentru performantele sale in domeniul chirurgiei esofagului si despre experienta sa de ani de zile, ca si chirurg, concluzia fiind ca singurii care pierd de pe urma sicanelor politice la care este supus sint pacientii: "Cine pierde? Cred ca ar trebui intrebati pacientii daca ei cred ca este mai bine sa fie operati la Bucuresti, sau la Sibiu, unde eu operez pacientii Brailei. Eu am plecat de la ideea ca, pe cit posibil, sa-i operam la Braila si asta este esenta acestui contract care, din punct de vedere financiar, este extrem de modest, 2 milioane de lei vechi, pe luna. Precizez ca acest contract a fost la solicitarea colegilor mei din Spitalul Judetean, nu la initiativa mea".
Sabau admite insa ca, dincolo de binele pacientilor, el este minat in viitoarele actiuni legale si de un orgoliu "profesional", care-l determina sa incerce sa-si afle dreptatea si sa-si incheie contractul cu spitalul la termenul legal, eventual chiar sa ii fie prelungit, asa cum s-a intimplat in ultimii ani. El a precizat ca nu il deranjeaza faptul ca, daca s-ar ajunge sa se renunte la rezilierea contractului, ar putea fi sicanat si ar trebui sa lucreze intr-o atmosfera ostila si in tensiune, intr-un loc unde nu este dorit: "Tensiune?! Viata de chirurg este mult prea dificila ca sa te impiedici in lucruri de acest gen. Eu am o tenacitate, si vom vedea care pe care. Cit despre orgoliu, am orgoliul profesiunii mele, am orgoliul de a incerca sa fiu primul in tot ceea ce fac. Ar insemna sa-mi neg toata cariera de pina acum, tot efortul de a face performanta si nu as nega acest motor, dorinta de a cistiga de fiecare data cind am participat, cu care am ramas din tinerete, de cind faceam sport".
Primarul municipiului, Constantin Cibu, a zimbit ieri, cind i s-a cerut o parere despre "terorismul politic" de care a fost acuzat, si a opinat ca Sabau exagereaza, asa cum au facut-o si alti colegi de-ai lui de partid, care il acuzau ca i-a bagat in pivnita si i-a chinuit, "cu organul lui represiv".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu