Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dan Ioan Popescu - la Departamentul National Anticoruptie

Fostul ministru al Industriilor Dan Ioan Popescu s-a prezentat, vineri dupa-amiaza, la Departamentul National Anticoruptie (DNA), el refuzind sa faca declaratii presei, inainte de a sta de vorba cu procurorii, cu privire la dosarul sau calitatea in care a venit la DNA.
Fostul ministru al Industriilor s-a prezentat la sediul DNA in jurul orei 15.40, el intrind in sediul parchetului singur, fara a fi insotit de avocat.
Surse judiciare au declarat agentiei MEDIAFAX ca prezenta lui Dan Ioan Popescu la DNA are legatura cu dosarul Electrica Banat, privind prejudicierea societatii cu peste 20 de milioane de lei (200 de miliarde de lei vechi).
Procurorul sef al PNA Timisoara, Vlad Speriusi, declara, anul trecut, intr-o conferinta de presa, ca Serviciul Teritorial Timisoara al PNA a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu o posibila implicare a fostului ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, in "sprijinirea gruparii infractionale" in cazul Electrica.
Potrivit procurorului PNA Timisoara, la dosarul cauzei exista declaratia unor martori care relateaza mai multe discutii intre membrii presupusei grupari infractionale conduse de Vasile Croitoru (arestat in cauza - n.r.), in care ar fi fost mentionat si numele fostului ministru. "Avind in vedere ca este un astfel de indiciu, am sesizat, prin declaratii de martori si prin rechizitoriu, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a se constata daca acea grupare infractionala a fost sprijinita de fostul ministru", a declarat Vlad Speriusi.
In replica, Dan Ioan Popescu afirma ca presa stie mai multe decit el despre Electrica Banat si aprecia drept "curios" faptul ca procurorul-sef din PNA care se ocupa de acest caz si-a schimbat declaratiile cu 180 de grade intr-o saptamina.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii