Mergi la conţinutul principal

Dalele clămpănitoare de pe trotuarele străzii Mihai Eminescu, prioritate zero pentru Primărie

* după ce s-a mai încercat de câteva ori, fără succes, fixarea acestora, echipa de intervenții a Primăriei a venit, vineri dimineață, cu o nouă soluție * aceasta a fost aplicată pe trotuarul din dreptul sediului PSD și va fi lăsată câteva zile de probă * dacă funcționează, metoda va fi folosită de-a lungul întregului trotuar al străzii Mihai Eminescu unde există dale dislocate

 

Veste bună pentru brăilenii care tranzitează strada pietonală Mihai Eminescu: Primăria încearcă, pentru a treia oară în ultimii câțiva ani, să fixeze pavajul de pe trotuar ca să nu mai existe risc de accidente. După cum se știe, dalele de granit sunt dislocate, în special în dreptul burlanelor, deoarece apa de ploaie “spală” patul de nisip de sub acestea. Problema e mai veche, apărând la scurt timp după marea reabilitare a acestei străzi, din perioada 2007 - 2008. Încercări pentru remedierea situației s-au mai făcut, inclusiv în timpul mandatului primarului Aurel Simionescu, dar și în vara anului trecut, când o echipă de muncitori a încercat din nou să fixeze dalele cu pricina. Metoda folosită s-a dovedit a fi, însă, inadecvată, astfel că trotuarul are din nou probleme, iar dalele mișcătoare, care clămpăne sub pașii trecătorilor, au devenit deja un fel de marcă înregistrată nedorită a Brăilei.

De data aceasta, Primăria pare decisă să rezolve situația definitiv. Vineri dimineață, nou înființata Divizie de reparații stradale din cadrul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală a făcut o fixare de probă, a câtorva dale din dreptul unui burlan de la sediul PSD. “Căutăm mai întâi să vedem dacă această metodă dă rezultate. După cum mi-au spus specialiștii, plăcile de granit sunt puse pe un pat de nisip amestecat cu ciment și un adeziv special. Vom lăsa câteva zile să vedem cât de bine se fixează, iar dacă avem rezultatele dorite, de săptămâna viitoare vom folosi această metodă pentru toate punctele unde sunt dale dislocate. Dacă nu, vom căuta altă soluție”, ne-a informat viceprimarul Doinița Ciocan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro