Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DAGL nu are dreptul legal sa dea amenzi

Va aplica legea si va obtine un reviriment in activitatea de salubrizare a orasului. Este ceea ce isi propune viceprimarul Lucian Tilea, acum, cind a aflat ca va prelua in competentele sale si acest domeniu. Tilea spune ca, in mare parte, cam stie despre ce este vorba, cu ce probleme se confrunta DAGL-ul, avind si citeva solutii, care decurg din simpla aplicare a legii - ceea ce nu s-ar prea fi facut pina acum. Spre exemplu, Tilea sustine ca, la acest moment, DAGL nici nu are dreptul legal sa dea amenzi, pentru ca nu are imputernicire pentru asa ceva, vechea imputernicire expirind de mult: "Am colaborat si inainte cu doamna viceprimar, am avut niste discutii cu domnul primar Cibu despre ce trebuie facut si va pot spune cu certitudine ca vom aplica legea, in primul rind, dat fiind ca pina in momentul de fata au existat mici carente in aplicare ei. Lucrurile sint mai complicate decit par. DAGL nici macar nu poate sa-i amendeze pe cei care arunca gunoiul aiurea, pe strada, atit timp cit nu are dreptul de a da amenzi. In afara de hotarirea CLM, referitoare la dreptul DAGL-ului de a da amenzi, exista o persoana imputernicita pentru a amenda, si daca nu ai o asemenea imputernicire, procesul-verbal este nul de drept. Acea imputernicire, care a expirat, in timp, trebuie s-o obtina cineva din nou, lucru care nu s-a intimplat. De asemenea, trebuie neaparat sa luam in considerare faptul ca acela care a cistigat licitatia, ca operator de salubritate, avea obligatia sa incheie contracte cu persoanele fizice si juridice din oras integral, lucru care este acum sub 50%, ceea ce este o adevarata nenorocire, din punct de vedere al strinsului banilor si al urmaririi activitatii. In plus, exista o hotarire de CLM care obliga pe operatorul de salubritate ca, de la fiecare persoana fizica si juridica pe care o are in administrare din punct de vedere al salubritatii, sa perceapa o taxa de 3.000 de lei, suma necesara pentru control si alte activitati, lucru care nu s-a facut niciodata pina acum. La aceste masuri m-am referit si sint toate absolut legale".
In ceea ce-l priveste, primarul Constantin Cibu a declarat ca a fost nevoit sa-i retraga competentele viceprimarului Daniela Vasioiu, pentru domeniul salubritatii si sa le transfere viceprimarului Tilea, pentru ca a fost foarte nemultumit de ceea ce s-a facut pina acum: "Nu s-au obtinut rezultate satisfacatoare, dimpotriva, treaba merge mai prost decit altadata, si am fost obligat sa iau aceasta masura, pentru a revigora activitatea respectiva si a o aduce in parametrii normali. Eu sper ca intr-o luna de zile - chiar daca vom aloca, o perioada, mai multi bani pentru salubrizarea stradala si depozitarea la groapa - se va inregistra un reviriment. Asta astept de la domnul viceprimar".
Lucian Tilea va prelua in competenta salubritatea orasului de la 1 iunie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii