Mergi la conţinutul principal

Daca nu putem face parcari subterane, incercam supraterane

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu crede ca mai sint de amenajat prea multe locuri de parcare pe strazile municipiului, chiar daca ar fi mare nevoie de asa ceva. El sustine ca nu se poate recurge la solutia parcarilor subterane, pentru ca terenul nu permite, asa ca singura varianta de marire substantiala a numarului de locuri de parcare este cea supraterana: "Daca numarul masinilor s-a marit in ultimii ani, si numarul parcarilor s-a marit. Problema nu este insa parcarea casnica, ca sa spun asa, adica la locuinta fiecaruia- sigur, in unele locuri si asta este o problema, dar mai mica - problema mare este cu parcarile din oras, de serviciu. Daca te duci la Banca Comerciala in timpul zilei, spre exemplu, nu ai unde lasa masina, este o intreaga increngatura. De asemenea, in Bariera, in perioadele de virf ale zilei, nu ai loc de parcare. Nu mai vorbim de parcarea Primariei, ca tot gindim si discutam, chiar zilele trecute am avut o astfel de discutie, cum sa facem, pentru ca acolo sint permanent 15-20 de masini cu afis in geam “ma vinde!”, “de vinzare” etc. Din pacate, strazile Brailei sint cele care sint, nu vom putea sa mai facem prea multe spatii de parcare pentru ca nu putem realiza o largire a lor. Avem o idee, deocamdata de studiat, privind o parcare subterana, insa, din cite am aflat, solul Brailei in anumite zone, nu permite asa ceva, deci va trebui sa facem parcari supraterane, macar pe un nivel. Daca proiectul din Bariera va prinde viata, acolo sint in jur de 120-130 de locuri de parcare, in acel demisol, dar mai mult de un nivel nu ne putem duce in jos, pentru ca dam de apa".

Parcari interzise si, totusi, permise
* Politia rutiera nu va mai amenda sau ridica si depozita masinile stationate neregulamentar in spatiile interzise circulatiei

Georgiana STAMATIN

Liber la parcari in scuar-urile din oras si fara amenzi din partea politiei. Din cauza lipsei locurilor de parcare, Serviciul Politiei Rutiere a ajuns la un acord cu Primaria, de a permite parcarea in spatiile interzise circulatiei ce pot reprezenta un obstacol pentru circulatia publica. Informatia este in contradictoriu cu noul cod rutier, in care se mentioneaza ca parcarea in astfel de zone marcate este interzisa, politia putind dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar. "Stationarile nu vor mai fi de acum amendate tocmai din cauza insuficientei parcarilor intr-un oras cu un numar foarte mare de masini", a precizat Doru Stancuna, inspector in cadrul Serviciului Politiei Rutiere Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu